Ga naar hoofdinhoud

CK Flevoland: Beaulanta en Bilona beste merries

Vorige week donderdag werd aansluitend aan de stamboekkeuring direct de centrale keuring van Flevoland afgewerkt in Dronten. Algemeen dressuurkampioene werd Sandreo-dochter Beaulante. Bij de driejarige springmerries kwam Beau Jendy (v. Ultimo) op kop, toch werd Bilona (v. Verdi) uitgeroepen tot kampioen.

Beau-Jendy (v. Ultimo) kwam eigenlijk op kop bij de driejarigen, maar kon vanwege de registratie buiten de provincie niet tot kampioene worden uitgeroepen. Wel kreeg ze samen met Bilona een uitnodiging voor de nationale keuring. Ook bij de dressuurmerries kwam niet de hoogste geplaatste driejarige op kop. Op kop stond Sandreo-dochter Bluf. Tot kampioene werd halfzusje Beaulanta (v. Sandreo) gekroond. Geen van de dressuurmerries verdiende een uitnodiging voor de NMK.

Het jongste springveulen ging er in Flevoland met de titel vandoor. De pas één maand oude Campbell VDL-zoon Edison toonde veel allure en liet de kampioen het beste merrieveulen Elfje (v. Zirocco Blue VDL) achter zich. Beide veulens zijn welkom op de nationale veulenkeuring. Bij de dressuurveulens kreeg geen enkel veulen ene uitnodiging voor de nationale keuring. Op kop kwam Entertainer (v. Jazz).

Bij de vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries werd Anne (v. Oscar) bevorderd tot voorlopig keurmerrie. Afilithya (v.Indoctro) werd in dezelfde categorie keurmerrie bij de springmerries.

Klik hier voor alle uitslagen.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook