Ga naar hoofdinhoud

CK Flevoland: Charmeur-dochter Johanna Sollenburg algemeen kampioen dressuurpaarden

Liveblog
Johanna Sollenburg (v. Charmeur)

Johanna Sollenburg (v. Charmeur) kreeg vandaag niet alleen het kampioenslint omgehangen bij de driejarige dressuurpaarden, ze werd even later ook gehuldigd als algemeen kampioen bij de dressuurmerries. Bij de springpaarden werd Jade van Edelvrouw II (v. Harley VDL) de algemene kampioen.

Johanna Sollenburg, die in eigendom is van haar fokker A. Zekveld uit Almere is een dochter van elitemerrie Zantana Sollenburg (v. Fidermark I). In het kampioenschap bij de driejarige paarden ging de zwarte merrie de strijd om het kampioenschap aan met stalgenoot Joy Sollenburg, eveneens een dochter van Charmeur.

Discussie

“Beide merries beschikten over veel kwaliteit en daardoor hadden we in ons juryteam nog wel wat discussie. Bij meer verschil is het makkelijker. De rassige en lang gelijnde Joy Sollenburg toonde mooie verbindingen, stapte met veel ruimte en souplesse en liet in draf een goed gebruik van het achterbeen zien. Haar halfzus, de sterk gemaakte Johanna Sollenburg was iets strakker in haar voorbeen, maar gebruikte in beweging haar bovenlijn weer beter. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de meest krachtige. We vaardigen beide merries wel met veel plezier af naar de NMK!”, aldus de jury.

Dagkampioenschap

In de strijd om het Dagkampioenschap moest Johanna Sollenburg het opnemen tegen de beste vier- tot en met zevenjarige merrie, Hollywood Tarpania (v. Fürst Romancier). Het was uiteindelijk de jeugd en het extra ondertredende achterbeen van de Charmeur-dochter, waar de jury voor koos.

Algemeen kampioen springpaarden

Bij de springpaarden werd  Jade van Edelvrouw II als algemeen kampioen gehuldigd. Deze bruine merrie werd door haar eigenaar M.W. Gnodde gefokt uit de Numero Uno-dochter Edelvrouw II en werd tweede in haar eigen leeftijdscategorie.De bruine merrie is een volle zus van Marley van Edelvrouw II, die eerder vandaag tweede werd in het dagkampioenschap bij de springveulens.

Quidam de Revel-dochter kampioen driejarige springmerries

De kampioen van de driejarigen, Jane-Lady (v. Quidam de Revel) werd niet uitgenodigd voor de kampioenskeuring omdat haar eigenaar en tevens fokker G.J Kappert uit Geesteren komt en dus uit een andere provincie komt.

Kampioen driejarige merries springen CK Flevoland

 

Oudere merries

De voor het WK voor jonge dressuurpaarden en voor de Pavo Cup finale geselecteerde Hollywood Tarpania (v. Fürst Romancier, fokker R. van Erp uit Oss) van A.P.G. de Lange uit Swifterband voerde op de Centrale Keuring van Flevoland in Dronten de groep met oudere dressuurmerries aan. Zij mag naar de NMK. Dat geldt ook voor de beste oudere springmerrie Fyloma (v. Quidam de Revel) van fokker en eigenaar A. Hummel van der Wal, die inmiddels op 1,40m-niveau springt.

Dressuurveulens

Kort nadat Milythia (v. Etoulon) werd gehuldigd als kampioene bij de springveulens, ging de sjerp bij de dressuurveulens naar de Dream Boy-zoon Mighty Boy VDV (mv. Oscar x Flemmingh) van fokker A.K. Smeenk uit Swifterband. In totaal mogen drie dressuurveulens naar Ermelo, naast Mighty Boy zijn dat Mon Apache (Apache x Undigo) van T.B. Hassink uit uit Zeewolde en Miss World Sollenburg (Ferdinand x OO Seven) van Adri Zekveld uit Almere.

Etoulon VDL levert veulenkampioen springen

Milythia (Etoulon VDL x Indoctro) van G. De Wit uit Dronten is de eerste kampioen op de Centrale Keuring van Flevoland in Dronten. Het merrieveulen versloeg in de kampioensring voor springgefokte veulens Marley van Edelvrouw II (Harley VDL x Numero Uno) van M.W. Gnodde uit Emmeloord. Beide veulens mogen naar de NVK. In totaal stonden 5 springgefokte hengstveulens en 9 merrieveulens op de startlijst in Dronten.

Quidam de Revel-dochter kampioen driejarige springmerries

De schimmelmerrie Jane-Lady werd benoemd tot kampioene bij de driejarige springmerries. De merrie is gefokt uit de ster IBOP-merrie Chin Chin’s Lady (v. Chin Chin) en is nog in eigendom van haar fokker G.J. Kappert. Omdat haar eigenaar woonachtig is in een andere provincie is ze niet uitgenodigd voor het algemene kampioenschap, maar verdiende wel een ticket naar de NMK.

Klik hier voor de deelnemerslijst
Klik hier voor de uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

2 reacties op “CK Flevoland: Charmeur-dochter Johanna Sollenburg algemeen kampioen dressuurpaarden

  • Anouk

    Goede avond, heeft Melanie toevallig ook foto’s gemaakt tijdens het CK van alle paarden?
    Of alleen de kampioenen en hoog geplaatsten?

    Indien wel, waar kan ik die vinden?

  • Rick Helmink

    Beste Anouk, bij mijn weten wel. Met een mailtje naar [email protected] zijn foto’s te bestellen. Groet, Rick Helmink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook