Ga naar hoofdinhoud

CK Friesland: Be Helena en Betrina kampioenen

Bij de dressuurgericht gefokte merries is de driejarige correct bewegende Betrina (Oscar x Natrina ster pref. v. Vincent) va f/g Fam. Cats in Fochteloo gehuldigd als kampioene van Friesland. De titel bij de springpaarden ging naar de bij VDL Stud gefokte en geregistreerde Be Helena (Chin Chin x Helena keur pref prest v.Ahorn).

Voor het eerst maakte het KWPN regio Friesland gebruik van de accommodatie van WB Stables in Warga. Door het slechte weer werd uitgeweken naar de grote hal.

Reservekampioene bij de dressuurgefokte paarden was de lichtvoetige Bimona (Osmium x Imona ster v.Adios) van f/g E. Bergsma in Gorredijk.

De kampioene bij de springpaarden Be Helena (Chin Chin x Helena keur pref prest v.Ahorn) was vorig jaar al kampioene bij de tweejarigen. VDL nam ook de reservetitel mee naar huis. Die was voor de tweejarige Casmina (Quaprice Z x Jasmina keur pref v.Landgraf).

Naar de Nationale Merriekeuring worden 7 springpaarden en 1 dressuurpaard afgevaardigd.

Van de 15 springveulens die samen de kopgroep vormden mogen er maar liefst 14 naar Ermelo. Kampioen werd hier het bij H. Dijkstra in Broeksterwoude gefokte en geregistreerde merrieveulen Evita Zebrina (Vebas VDL x Zebrina Rilexy ster v.Chin Chin). Het veulen staat heel goed in het springpaardenmodel en waardeert zich in beweging nog eens extra op, met name in de galop. De titel reservekampioen ging eveneens naar een merrieveulen: Eraldine (Corland x Shiraldine elite sport(spr) v.Goodtimes) van f/g C. Dijkstra – Lycklama A Nije in Oranjewoud.

Ook bij de dressuurveulens waren de titels kampioen en reservekampioen voor een merrieveulen. Het kampioenslint was voor El Diva (Westpoint x Nienke keur pref v.Wellington) van f/g A. Landman in Offingawier. Reservekampioen werd eveneens een dochter van Westpoint: Elwenda uit Wenderola keur v.Flemmingh van f/g J. de Poel in Twyzel. Geen van de dresuurveulens heeft een uitnodiging gekregen voor de NMK.

Voor de halve finale van de Pavo Cup werden één vijfjarige en twee vierjarigen geselecteerd. De vijfjarige is de merrie Wadro’s Zavita (Special D x Jazz), gereden door Pytrick Adema met 71 punten. Emmelie Scholtens reed de vierjarige merrie Wimphof Rastede (Riccione x Sandro Hit) naar de halve finale met maar liefst 78,5 punten. Tweede werd hier Frans van den Heuvel met Asjemenou (UB40 x Houston). Hij kreeg 70 punten.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook