Ga naar hoofdinhoud

CK Groningen: Bo en Bonbini overtuigen jury

Het waren dinsdag de driejarige merries Bo (v. Indoctro) en Bonbini (v. Oscar) die de meeste indruk maakten op de jury tijdens de centrale keuring in Tolbert. Ze lieten allebei een goede groep driejarigen achter zich.

Springmerrie Bo werd beste driejarige én kreeg het algemeen kampioenslint omgehangen. Op de keuring liet Bo zien dat ze niet alleen een goede springtechniek heeft, maar ook met veel expressie uit de voeten kan in draf. Samen met kampioene Bo mag ook de nummer twee van de driejarige merries naar de nationale merriekeuring. Het gaat om halfzusje Brimara (v. Indoctro). In de kampioenskeuring nam Bo het op tegen het kopnummer van de vier- tot en met zevenjarige stermerries, de Haarlem-dochter Vayrenta.

Alle vijf driejarige dressuurmerries verdienden een uitnodiging voor de nationale merriekeuring. Als kampioene kwam uiteindelijk Oscar-dochter Bonbini uit de bus. De merrie bewees zich eerder dit jaar al tijdens de IBOP in Wergea. Daar behaalde ze 76,5 punten. Als tweede stelde de jury Sandreo-dochter Bareste op. De merrie met de beste galop kwam op de derde plek. Het gaat om Ballerina Ceroon (v. Oscar). Ze bleef voor op Bartoli (v. Tolando) en Baunrebi (v. Florencio). Ook dit tweetal mag naar Ermelo. Bij de vier- tot en met zevenjarige stermerries werd geen merrie uit de provincie Groningen gepromoveerd, waardoor Bonbini algemeen kampioen werd.

Kampioen bij de springveulens werd Enzo V (v. Campbell VDL). De gehele kopgroep van tien springveulens was goed genoeg voor Ermelo. Alleen de op plaats twee geëindigde Ersina (v. Carolus II) kan niet naar Ermelo vanwege haar register A-papier. Kampioen bij de dressuurveulens werd Jazz-dochter Esperanzar. Alle vijf aanwezige dressuurveulens mogen naar Ermelo. Eén acht jaar en oudere springmerrie <<merrie uit de categorie acht jaar en ouder >> werd bevorderd tot keurmerrie. Het gaat om Toscana VDV (v. Flemmingh).

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook