Ga naar hoofdinhoud

CK Limburg: Zes Limburgse springmerries door naar NMK, Kampioen van Don Diablo HX

Liveblog
Jauanda T (v. Don Diablo HX)
Uit de sterke Limburgse groep driejarige springmerries mogen er maar liefst zes door naar de NMK, drie daarvan van Stal Hendrix. De atletische en jeugdige Don Diablo HX-dochter Jauanda T (mv. Quintero) van Stal Hendrix werd aan kop gezet en won het later ook van de kampioene bij de oudere merries, Fairline (Ustinov x Indoctro). De door N. van Tilburg uit Schaijk gefokte merrie behoorde op de stamboekkeuring in Kessel al tot de opvallendste merries (vooral bij het vrijspringen) en scoorde daar 75/85. 

De gehele topdrie bij de driejarige merries is in eigendom van Stal Hendrix. Reservekampioen werd Joyce (Entertainer x Gentleman, fokker G.W. Timmermans uit Mariahoop), die ook 75/85 ontving op de stamboekkeuring. De derde plaats ging ook naar een dochter van Entertainer, Jools (mv. Voltaire, fokker G. Hovens uit Arcen), die op de stamboekkeuring 80/80 scoorde.

Verder mogen ook Justice (Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker) van H.J.J.J. Bouwmans uit Griendtsveen, Jinette VB (Cidane x Andiamo) van Jos en Trudi Houwen en Jutravola (Numero Uno x Baloubet du Rouet) van H.J.J. Kessels uit Meerlo naar de NMK.

Oudere merries

Bij de vier tot en met zevenjarige stermerries stond Fairline (Ustinov x Indoctro) van A.P.M. Lenssen bovenaan, gevolgd door Ippo Pippo (v. Eldorado van de Zeshoek) en Aragon Z (v. Arko III).

Veulenkampioen van Falaise de Muze

Bij de springgefokte veulens was de kampioen van Falaise de Muze: het merrieveulen Mariano.D (mv. Indoctro) van H. van Dael uit Kelpen Oler kreeg het kampioenslint om. “Dit is een goed ontwikkeld, rassig veulen met een gemakkelijke manier van bewegen. Met name vanwege haar goede souplesse won ze het van het beste hengstveulen.”

Naast Mariano D mogen ook de andere drie veulens uit de kampioensring naar de NVK: het gaat om de hengstveulens Maurits (Hernandez TN x Carpaccio, 1e plaats HV), Makkelik Zat P (Berlin x Indoctro, 2e plaats HV) en het merrieveulen Miranda V (Highway M TN x Corland, 2e plaats MV).

Mariano.D (v. Falaise de Muze)

Dressuurpaarden

Bojengel maakt indruk

Jàdore BEK (v. Bojengel)

Bojengel (Uptown x Gribaldi) is geen hengst die hoog op het lijstje staat bij veel dressuurfokkers (181 geregistreerde veulens t/m 2016). Toch brengt hij af en toe een opvallend dressuurpaard voort, zoals bijvoorbeeld de hengst Ghandi en vandaag, op de Centrale Keuring van Limburg in Kronenberg, waren zowel de kampioen bij de driejarigen als de kampioen bij de 4 t/m 7-jarige dochters van de hengst. Jàdore BEK (mv. Olivi x Zevenster) won het algemeen dressuurkampioenschap. Als kers op de taart was er de reservetitel bij de veulens.

“Een aansprekende jeugdige merrie die beweegt met heel veel souplesse in draf en in stap”, zei de jury over de door Stal de Bekelaar gefokte Jadore BEK, die ook al een IBOP heeft afgelegd. In Panningen scoorde de merrie 80,5 punten. De Bojengel-dochter mag naar de NMK.

In het dagkampioenschap nam ze het op tegen haar halfzus Huittharien (Bojengel x Goodtimes), die goed in het dressuurpaardenmodel staat en met veel afdruk bewoog. Ook Huittharien heeft al een IBOP afgelegd, de merrie van M.G.W. Classens uit Castenray ontving 76,5 punten.

Veulenkampioen van Daily Diamond

Daily Diamond heeft zijn eerste veulenkampioen te pakken. In de kleine rubriek voor dressuurveulens was de zege voor Money Maker SQBS (mv. Uphill) van H. Spierings uit Eversoord. Maar ook bij de veulens maakte Bojengel weer een goede indruk, hij leverde de reservekampioen met Moulin Rouge BEK (mv. Charmeur), net zoals de algemeen dressuurkampioene een fokproduct van Stal de Bekelaar. Beide veulens mogen naar de NVK.

Een eerste premie, maar geen NVK uitnodiging was er voor Money Girl VDM (Galaxie x Zizi Top) en Mitch (Henkie x Elberton). Zij werden als derde en vierde geplaatst.

Money Maker SQBS (v. Daily Diamond)

Handige links

Klik hier voor de catalogus en het programma
Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook