Ga naar hoofdinhoud

CK Noord-Holland: Weer kampioensmerrie voor Stal 104

Update
Karabel (v. Ebony) - Foto: Horses.nl
Het houdt maar niet op met de successen van Stal 104. Nadat ze uitgeroepen werden tot Noord-Hollands fokker van het jaar, werd hun imponerende Ebony-dochter Karabel tot kampioene verkozen. Karabel (uit  de WK-merrie Darabel elite IBOP-dres sport-dres PROK pref van Westpoint) is van fokker Stal 104 en mede-geregistreerde Stal Laarakkers. “Een heel goed ontwikkelde merrie die mooi naar boven is gebouwd en een voorname voorhand heeft. Ze stapt actief en laat zich heel goed zien in draf, met daarin veel afdruk, expressie en achterbeengebruik”, loofde Marian Dorresteijn de merrie.

Op de tweede plaats eindigde de correct gebouwde De Niro-dochter Kiss of Rose (uit Coosje elite EPTM-dres PROK van Johnson) van fokker Jacatra BV, de stal van Henk Bruijns en Madeleine Cotterell. “Een mooie, jeugdige merrie die met veel souplesse stapt, en in draf opvalt met haar lichtvoetigheid en vlijtige achterbeen.” Beide merries mogen naar Ermelo.

Twee keer Jacatra aan de top

In de kampioenskeuring ging de strijd tussen twee kapitale merries. Karabel won het van de zesjarige Skovens Rafael-dochter Herma’s Roos elite IBOP-dres sport-dres, die uit dezelfde moeder komt als de als tweede geplaatste driejarige merrie. Ook deze merrie staat geregistreerd bij fokker Jacatra BV  en zij slaagde met 81 punten voor de IBOP, en is Z2 geklasseerd. “Twee opvallende merries, die eigenlijk moeilijk te vergelijken zijn. Vanwege de elegantie en uitstraling hebben we gekozen voor Karabel, maar ook Herma’s Roos is een geweldige merrie. Zij heeft een sterk model en een enorme motor achterin in beweging.”

Aangename verrassing voor Co en Sonja Out

Co en Sonja Out kwamen met hun merrie Gaga-Lady (v.Up To Date) voor het keurschap naar Middenbeemster en gingen met de kampioenstitel naar huis. Een aangename verrassing! De springmerries vormden kleine rubrieken op de Centrale Keuring van Noord-Holland en bij de driejarige merries kwam de Numero Uno-dochter Kentucky Paulowna (uit Californie-S Z elite pref sport-spr PROK van Carthago) van fokker Ans Keppel uit Anna Paulowna op kop. Zij sprong eerder op de stamboekkeuring naar 80 punten en verdiende vandaag een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. “Een charmante, jeugdige merrie die veel opdruk van haar vader heeft. Ze heeft een aansprekende voorhand, staat voldoende in het rechthoeksmodel en heeft zich goed laten zien bij het vrij springen op de stamboekkeuring”, lichtte Henk Dirksen toe.

Sport krijgt voorkeur

In de kampioenskeuring verkoos de jury de zevenjarige Gaga-Lady (Up To Date uit Woman ster van Quattro) van fokker Co Out uit Westwoud boven het kopnummer van de driejarige merries. Zij heeft het sportpredicaat op zak en werd ’s middags keur verklaard. “Een royaal ontwikkelde merrie die net wat langer gelijnd is dan de Numero Uno-merrie. Ze heeft een goede voorhand en heeft zich bewezen in de sport. Dat in combinatie met de lengte heeft er voor gezorgd dat we haar kampioen hebben gemaakt.”

Dressuurtitel bij veulens voor Franklin-zoon

Maar liefst elf dressuurveulens mochten terugkomen voor het formeren van de kopgroep. Opnieuw viel New Generation From KVB (Franklin uit Devede elite IBOP-dres PROK van Vivaldi) van fokker K. van Bellen uit Heerhugowaard met haar goede bewegingsvorm. “Dit is een goed ontwikkeld veulen dat met veel souplesse beweegt. Haar galop is extra met daarin veel afdruk, schakelvermogen en souplesse”, sprak Marian Dorresteijn.

New Generation from KVB (v. Franklin) – Foto: Horses.nl

Reservekampioen voor Fürstenball

Tot reservekampioen werd het beste hengstveulen Neil (Fürstenball uit Dillerole elite sport-dres PROK van Valdez) van fokker P. Laan-Olij uit Nieuwe Niedorp uitgeroepen. “Een veulen met goede verbindingen, een lichtvoetige draf en een goede houding in beweging.” Als derde eindigde de extra gemodelleerde, met goede techniek bewegende Nightdream CC (Glock’s Toto Jr. uit Joint Venture CC ster d-oc van Charmeur) van C.A.J. van Diemen uit Heerhugowaard. De top-vijf mag zich in Ermelo opnieuw bewijzen.

Cornet-zoon duidelijk kopnummer

Bij de springveulens was er een duidelijk kopnummer, de atletische Cornet Obolensky-zoon Nero’s Cornet G (uit Zidoretta W ster van Marlon) van fokker F.A.P. de Groot uit Alkmaar. “Een heel goed ontwikkeld veulen die goed in de rechthoeksmodel staat en heel atletisch is. Naast een hele goede galop met daarin veel afdruk, balans en lichtvoetigheid liet hij zien voor een springveulen ook een hele goede draf in huis te hebben.” Naast het kampioensveulen mag ook Nadine Madame C (Carrera VDL uit It’s Me Madame C elite IBOP-spr d-oc van Up To Date) van fokker Stoeterij ’t Centrum uit Wijdenes naar Ermelo. “Een jong, aansprekend en voldoende ontwikkeld veulen. Ze viel op met veel souplesse in beweging.”

Nero’s Cornet G (v. Cornet Obolensky) – Foto: Horses.nl

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook