CK Overijssel: Vierjarige Bright Star geeft halfzus het nakijken

Bright Star met Dini MarkhorstZoals altijd waren de dressuurpaarden in aantal en kwaliteit minder goed vertegenwoordigd dan hun springcollega’s op de centrale keuring van Overijssel. In Luttenberg sleepten dinsdag negen driejarige dressuurmerries het voorlopig keurschap in de wacht. Voor geen enkel ouder dressuurpaard was er een uitnodiging voor de nationale merriekeuring.

In de titelstrijd namen twee dochters van Johnson het tegen elkaar op. De driejarige Contesse (mv. Chronos), gefokt uit de bekende merrie Iewertje, nam de koppositie in haar leeftijdscategorie in. Eigenaar Wim Hoogeslag uit Haarle kocht de scherp gelijnde donkerbruine aan op de Veulenveiling Borculo. Contesse liet zich met een goed lichaamsgebruik en een expressieve voorbeentechniek zien. Het kampioenschap aan het einde van de dag leek net even een rondje teveel voor de driejarige. Halfzus Bright Star (mv. Jetset D) van fokster Dini Markhorst- Van de Velde uit Brucht bleef er keer op keer voorspringen en gaf wat betreft kracht haar jongere halfzusje het nakijken in de kampioensstrijd.

Ook Bright Star is een scherp gelijnde verschijning. “Mijn dag begon net als andere keuringsdagen hoor”, lacht Dini Markhorst. “Zoals altijd was het vanmorgen voor vertrek behoorlijk aanpoten. Toen alles eenmaal liep, zakte de spanning van me af, maar die kwam wel weer een beetje terug toen Bright Star het kampioenschap moest lopen. Ik ging ervan uit dat de driejarige kampioen zou worden, aangezien dat meestal het geval is. Toen ik beide merries echter in beweging zag, dacht ik bij mezelf; ‘de driejarige gaat het niet gemakkelijk krijgen.” Markhorst kreeg gelijk en Bright Star, die een veulen van Uphill heeft, kreeg het kampioenslint omgehangen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op CK Overijssel: Vierjarige Bright Star geeft halfzus het nakijken
  1. 1

    Binnen het keurgebeuren van het KWPN vond er gister weer een vreemde gebeurtenis plaats. Voor geen enkel dressuurpaard op de overijsselse CK was er een ticket beschikbaar voor de nationale merrie keuring. In Ermelo zullen de andere provincies om zich heen kijken en zich afvragen waar is de kampioene van Overijssel? Helaas kunnen wij niet anders antwoorden dan: Het KWPN vond onze kampioensmerrie’s bij voorbaat al niet goed genoeg…