Ga naar hoofdinhoud

CK Utrecht: Arezzo VDL, Eye Catcher en Florencio I leveren kampioen

Liveblog
Illusion (v. Florencio) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Bij de driejarige dressuurmerries pakte Jevera (v. Eye Catcher) van Rob van Ruitenbeek en C.G.S. van Mourik de kampioenstitel op de CK in Utrecht, maar bij het overkampen ging Illusion (v. Florencio I) van Tim en  Leida Collins en Egbert Schep er met de dagtitel vandoor. De Arezzo-dochter Jackunea O.A. werd gehuldigd als beste driejarige springmerrie. De met veel vermogen en overzicht springende merrie van Lauw van Vliet en de Canadees A. Allegro uit Millarville ontving ook een uitnodiging voor de NMK.

De onlangs met 81 punten voor de IBOP in Panning geslaagde vierjarige Illusion werd bij het overkampen boven de driejarige Jevera geplaatst. Illussion werd door Tim en Leida Collins gefokt uit de Jazz-merrie Ultima gefokt, een halfzus van Leida Collins’ Grand Prix-paard West Side (v. Florett AS). Illusion mag naar de NMK voor de 4 tot en met 7-jarige keur- en elitemerries.

Jevera

De kampioene bij de driejarigen, Jevera, is gefokt door J.F. van der Vegt-Kamp uit Den Ham uit een merrie van OO Seven x Ferro. De aansprekende bruine merrie mag net zoals Ilussion naar de NMK. Eigenaar Rob van Ruitenbeek heeft haar gedekt met zijn eigen hengst Dettori.  Volgens Marian Dorresteijn: “Een lang gelijnde merrie met een mooie voorhand, die op de goede manier en met kracht bewoog.”

Ook de driejarige Jewel Appel (Fairytale uit Oogappel v. TCN Partout) van Nico en Simone van Maaswaal mocht overkampen. In haar groep was zij de beste dressuurmerrie, een uitnodiging voor de NMK kreeg de Fairytale-dochter niet.

Jackuena

De door Oebele Anema uit Wijckel gefokte Jackunea O.A. komt uit de keurmerrie Unea (Marlon x Nimmerdor). In de groep met negen springmerries was de Arezzo VDL-merrie de enige die een uitnodiging voor de NMK kreeg. De met Unaniem gedekte merrie, die ’s ochtends op de stamboekkeuring 80 punten voor het exterieur en 80 punten voor het vrijspringen kreeg, had de meeste concurrentie van Jelvet (Action Breaker x Hors la Loi II) van fokker Jan van Kooten uit Montfoort.

Volle broer Ben Johnson en Dion Johnson kampioen dressuurveulens

De door Claartje van Andel gefokte Montgomery C (Johnson uit Vinea M v. Ferro) is in Utrecht als kampioen gehuldigd bij de dressuurveulens. De volle broer van de Lichte Tour-paarden Ben Johnson en Dion Johnson ontving ook een uitnodiging voor de NVK. Dat geldt niet voor het beste springgefokte veulen in Utrecht, een dochter van High Shutterfly, de hengst die vorig jaar op de afstammelingenkeuring in Ermelo veel indruk maakte met zijn nafok.

Marian Dorresteijn vertelt over de dressuurkampioen: “Een opwaarts gebouwd veulen, dat goed in het rechthoekmodel staat. Hij beschikt over drie goede gangen, waarbij vooral zijn goede schakelvermogen en gebruik van het achterbeen heel positief opvielen.”

Fokster Claartje van Andel zegt: “Omdat Dion Johnson en Ben Johnson zo goed gelukt waren, wilde ik na een uitstapje naar Lord Leatherdale, toch weer een keer dekken met Johnson.  Het was een droom om nog een keer zo’n goede Johnson te krijgen.  Mijn familie bedacht op voorhand de naam Montgomery, naar een bekende legergeneraal, maar ik wilde eerst het veulen zien. Toen hij geboren was en binnen een paar uur rondjes om zijn moeder galoppeerde, vond ik het echt wel een passende naam.”

Montgomery C (v. Johnson) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Magnifiek beste springgefokte veulen

Het beste springgefokte veulen Magnifiek werd door Brian Rijsdijk uit IJsselstein gefokt uit de merrie Future Promise (v. Unaniem). Henk Dirksen omschrijft het veulen als volgt: “Een aansprekend veulen met veel uitstraling. Goed in het rechthoekmodel gebouwd en ruim voldoende ontwikkeld. Draven deed ze functioneel en ze liet ook een hele actieve galop zien.”

Bij de springgefokte veulens werden slechts twee veulens uitgenodigd voor de kopgroep, bij de dressuurveulens waren dat er drie.

Klik hier voor het verslag van de Pavo Cup-voorselectie op de CK Utrecht

Handige links

CK Houten: Uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Stamboekkeuring Houten: Uitslagen

Catalogus
Bijschrijvingen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.