Ga naar hoofdinhoud

CK Zeeland: Duitse Rosengold-dochter dressuurkampioen en springtitel voor Indoctro-merrie

Liveblog
Geen KWPN-gefokte dressuurkampioen op de kleine Centrale Keuring van Zeeland: de Oldenburgs geregistreerde zesjarige Bright Gold (Rosengold x De Niro) van Ramona Buteijn uit Vlissingen ging er met die eer vandoor. Een uitnodiging voor de NMK was er vanwege haar Oldenburgse papier niet. Bij de springpaarden ging de sjerp naar de driejarige Indoctro-dochter Jadiene, die eerder met 75/75 ster werd verklaard. 

Jadiene werd gefokt door H.J. van Dijk uit Heinkenszand en M. Jakobsen uit Middelburg uit de 1,40m-merrie Trampoliene (v. Andiamo). Van Dijk en Jakobsen zijn ok nog steeds eigenaar van de merrie. Zij moest het in de kampioenskeuring opnemen tegen de kampioene bij de 4 tot en met 7-jarige stermerries, waar Heureuse (v. Dakar VDL) van M.P. Deurlo uit Tholen en G.J.A. Moerings uit Roosendaal aan kop werd gezet.

In de rubriek voor driejarige springmerries werden twee merries bevorderd en in de groep oudere merries ging alleen Heureuse naar huis met dit predicaat. Geen enkele springmerrie ontving een uitnodiging voor de NMK.

Duitse merrie verslaat Chagall D&R-dochter

In het dagkampioenschap was Brightgold, die vorig jaar na haar IBOP met 77,5 punten en 80 punten voor het exterieur ster werd verklaard, te sterk voor Chagall D&R-dochter Jolie Varra (mv. Rousseau) van moeder en dochter Dagmar en Anneke de Ruiter uit Noordwelle, die haar ook fokten. Jolie Varra mag, in tegenstelling tot Brightgold, wel naar de NMK.

Over Jolie Varra zegt Dorresteijn:  “Een lang gelijnde merrie, die goed vanuit het achterbeen en met souplesse bewoog. Beide merries beschikken over veel kwaliteit, het verschil tussen beide was, dat Bright Gold net iets meer ras uitstraalde en nog meer met de schoft naar boven liep.”

“Een hele complete en charmante merrie, die lichtvoetig en met een mooie beentechniek bewoog”, aldus juryvoorzitter Marian Dorresteijn over dagkampioene Bright Gold,  “Ze heeft inmiddels een heel goede IBOP afgelegd en dat helpt natuurlijk ook mee.”

In de grootste groep, die voor 4 tot en met 7-jarige merries, gingen naast Brightgold vijf merries naar huis met het voorlopig keurpredicaat. Daaronder ook de winnares van de Pavo Cup bij de vierjarigen, Idyllika (v. Dream Boy).

Franklin levert dressuurkampioen

De eerste keuringskampioenen op de Zeeuwse Centrale Keuring in Vrouwenpolder zijn bekend. Bij de dressuurveulens werd Mega Mendy (Franklin x Zhivago) van fokkers A.M. van de Guchte en P.H.M. Koole uit Vlake kampioen en bij de springgefokte veulens – waar alle veulens in de kopgroep afstammen van VDL-hengsten –  was de hoogste eer voor een dochter uit de eerste jaargang van Insider VDL (v. Etoulon VDL) van fokker M.S. Herinckx uit Dreischor.

Bij de hengstveulens dressuur werden Mac Ferro (Ferro x Sandro Hit) en Maserati (High Five US x Olivi) doorverwezen naar de kopgroep en bij de merrieveulens pikte de jury de latere kampioen Mega Mendy en Ma Chérie di Bufa (High Five US x Tuschinski) eruit). Het hengstveulen Mac Ferro werd in de kopgroep als tweede geplaatst en mag net zoals de dressuurkampioene naar de NVK in Ermelo.

VDL-feestje

Bij de springgefokte veulens waren er ook twee uitnodigingen voor de NVK: voor de kampioene Miesarah van de Westerhoeve (Insider VDL x Baltic VDL) en de reservekampioen Milton (Impressive VDL x Iroko). Ook het hengstveulen Mexx van het Noordhof (Grand Slam VDL x Carolus II) en de bijschrijving Miss-Chiene (Global Express x Andiamo) mochten terugkomen in de kampioensring. Al met al een VDL-feestje in de kopgroep dus..

Klik hier voor de uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor het programma

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook