Ga naar hoofdinhoud

CK Zuid-Holland: kampioenslint voor Kinshasa bij oudere dressuurmerries

Kinshasa Kampioene oudere merries CK Zuid-Holland 2019

Bij de kleine rubriek vier- tot en met zevenjarige merries ging Kinshasa (Entebbe x Ufo) naar de hoogste eer. Het fokproduct van Stoeterij Broere was duidelijk de kampioene van deze rubriek, waarin een paar opvallende merries in de topgroep liepen.

De Valdez-dochter (uit Entebbe elite IBOP-dres PROK van Ufo) is volgens juryvoorzitter Marian Dorresteijn een merrie met veel allure en een prachtige voorhand erin. “Kinshasa is een merrie die met veel takt draaft en daarbij de passen mooi afmaakt.”

Jar-Shell AF

De tweede positie was voor Jar-Shell AF, een Johnson-dochter (Ra-Shell elite pref prest D-OC van Houston, fokker L. van Aaken uit Wintelre), in eigendom van Trainingsstal De Hoeve. “Een royale merrie die met een mooi silhouet beweegt. Om kampioene te worden zou het achterbeen net wat actiever mogen zijn. Het is wel een merrie met een heel mooie bovenlijn.”

Goed ontwikkelde Kyralien

Daarna volgde de goed ontwikkelde Kyralien (Dante Weltino uit Edalien ster sport-dres PROK van Wynton, f/g Dressuurstal Nathalie Smeets uit Rhenoy). Kyralien heeft eerder al een sterke IBOP gelopen en viel nu op met haar mooie uitstraling en haar kadans in draf.

 

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook