Ga naar hoofdinhoud

CK Zuid-Holland: Etoulon-zoon O’Nick PH kampioen springveulens

O'Nick (Etoulon x Namelus). Foto: Jacquelien van Tartwijk

De Etoulon VDL-zoon O’Nick (uit Aroniki elite sport-spr PROK van Namelus, fokker P. Hoogendoorn uit Waddinxveen), van N.C. Hoogendoorn uit Hazerswoude-Dorp, werd dankzij zijn uitstraling vanmiddag gehuldigd tot kampioen van de Zuid-Hollandse springveulens. O’Nick viel volgens jurylid Arnold Kootstra, die de springpaarden samen met Petro Trommelen beoordeelde, op met zijn lichtvoetige galoppade en uitstraling.

“Een aansprekend veulen met veel uitstraling. Het was jammer dat hij een kleine bemerking op de voorstand had, dat stond hem in de weg om naar de NVK doorverwezen te worden,” reageerde Kootstra. O’Nick werd gevolgd door Orlando Grandia (Candy de Nantuel uit Zovjet Look Sow elite EPTM-spr sport-spr D-OC van Heartbreaker) van fokker S.L. Grandia uit Bleiswijk, die net wat meer souplesse zou mogen tonen.

Enige deelnemer

Bij de merrieveulens was de enige deelnemer de netjes bewegende, maar iets beknopt aandoende, Ornatella VDJ (Pommerol de Muze uit Karamella VDJ elite IBOP-spr D-OC van Freeman VDL) van fokkers J.A. Ruizeveld uit Westmaas en P.H. van der Jagt uit Zuid-Beijerland.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook