Ga naar hoofdinhoud

Clinton I op 28-jarige leeftijd overleden

De Holsteiner Schimmelhengst Clinton I  is overleden. Dat maakte Hengststation Dirk Ahlmann donderdag op zijn website bekend. De Carolus I-zoon, die zelf op het hoogste niveau in de springsport succesvol was en ook een indrukwekkende carrière als dekhengst heeft gehad, werd 28 jaar.

Onder Thomas Voss sprong Clinton I internationaal tot op 1,60m-niveau en twaalf van zijn nakomelingen springen eveneens op het hoogste niveau.

Goedgekeurde zonen

Clinton I heeft twintig goedgekeurde zonen, waarvan er acht ook internationaal in de springsport uitkomen en drie het hoogste niveau in de springsport hebben bereikt. Coolidge 2 (mv. Contender), Clintissimo Z (mv. Carthago) en Clint Eastwood de Hus (mv. Corrado I) zijn daar enkele van.

 

 

Bron: Stall-Ahlmann

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook