Ga naar hoofdinhoud

HK Holstein: Uriko en Zirocco Blue zorgen voor leven in brouwerij

Cat.nr 6 Carcassonne (Cachassini x Coriano) - Foto: Holsteiner Verband

In het middagprogramma duurde het vandaag op de Holsteinse hengstenkeuring eventjes voor de kwaliteit van vanmorgen terugkeerde. Het waren Nederlands gefokte hengsten die uiteindelijk voor leven in de brouwerij zorgden. 

Dat begon met de al langer in Holstein actieve Numero Uno, Zijn nog erg jeugdige zoon Nickel toonde kwaliteit en de complete Nuntius kreeg zelfs het publiek achter zich.

Nuntius (v. Numero Uno)

Quiwi Dream

Niet Nederlands gefokt, maar wel succesvol met zijn zonen was Quiwi Dream. De fraaie Quiwi Air toonde goede bewegingen en veel kwaliteit op het hout. Quiwi Capitol (kleinzoon van Capitols volle zus) sprong met veel langzamere reflexen, maar leek voorzichtig en toonde veel vermogen. Quirinus maaide nogal met zijn voorbenen, maar sprong met veel afdruk en kwaliteit.

Quiwi Air (v. Quiwi Dream):

Uriko

De door Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte Uriko maakte een goede beurt met zijn zonen. De fraaie Unlimited kreeg de steun van het publiek en Ulrico imponeerde met zijn afdruk en techniek.

Zornell II (v. Zirocco Blue) was een imponerende uitsmijter. Als laatste hengst in de baan zorgde de broer van de in 2014 geprimeerde Zornell ervoor dat de Holsteinse springliefhebbers met een goed gevoel de Holstenhalle verlieten.

Unlimited (v. Uriko):

Zornell II (v. Zirocco Blue VDL):

Klik hier voor alle video’s. 

Ochtendprogramma

Cascadello I vestigde in het ochtendprogramma vrij bewegen/vrij springen op de Holsteinse hengstenkeuring de aandacht op zich met een grote en gemiddeld genomen ook goede groep zonen. Toch hadden de opmerkelijkste hengsten andere vaders.

Na vier niet erg opvallende dressuurhengsten verscheen er een leuke all-round getalenteerde halfbloed in de baan: Fragotino (v. Fragonard xx). Meteen gevolgd door één van de beste springpaarden van het ochtendprogramma: Carcassonne (v. Cachassini).

Klik hier voor alle video’s. 

Colsini

Het ochtendprogramma kende een opmerkelijke uitsmijter in de persoon van Colsini (v. Colman). Geen opvallend paard van type en beweging, maar een fanatiek springpaard met veel vermogen.

Ook halfbroer Cugano (v. Colman), voorzien van de in Holstein ongewenste voskleur, maakte indruk met zijn springtalent. Deze hengst sprong zeer vlug en explosief van de grond.

Zonen van Cascadello I

Cascadello I onderscheidde zich met een goede groep zonen. Cantero, (mv. Contenaro), Carcano (mv. Cassini) en Cascalord (mv. Lordanos) toonden bloed, atletisch vermogen en een goede instelling.

Zonen van Casall

Manfred von Allwörden had de opmerkelijkste zonen van Casall aan het touw. Cieran onderscheidde zich als springpaard, de goed gefokte Carbol (mv Quidam de Revel, directe moederlijn van Capitol) heeft ook een aansprekend type en beweegt goed. Ook Castle Creek (Casall x Carthago), in eigendom van het Holsteiner Verband, liet zich goed zien.

58 hengsten op de keuring

Van de 60 in de catalogus vermelde hengsten verschenen er vandaag 58 op de straat. Cat.nr 10 Chicowee (Casall x Cassini I) en cat.nr 31 Castling (v. Comme il faut) zijn uitgevallen. Cascadello I viel met zijn uniforme collectie op bij de eerste presentatie, al draait het bij springpaardenstamboek Holstein natuurlijk om de verrichting morgen bij het vrijspringen.

Om die reden publiceerde het Holsteiner Verband vandaag alleen video’s van de vier dressuurhengsten op YouTube. De dressuurhengsten werden – net zoals in Hannover – ook op de eerste dag gelongeerd. In tegenstelling tot het Hannoveraanse Verband, hadden de Holsteiners wel voor wat aanleuning gezorgd door de longeercirkel af te zetten met een hoge omheining, in plaats van alleen een dressuurhekje.

Cat.nr 1 Carbon (v. Carantas):

Klik hier voor alle video’s. 

Het Casall-weekend

Terwijl Casall zelf dit weekend kans maakt op het winnen van de Longines Global Champions Tour finale, belooft de Holsteiner keuring een waar Casall-feestje te worden met maar liefst tien van zijn zonen in de collectie. Ook staat hij dertien keer als grootvader op papier. Drie keer aan moederszijde en via zijn zonen Cascadello I (7), Connor (2) en Clarcon.

De door Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte  Uriko (v. Untouchable) heeft drie zonen op de keuring. Van vader Untouchable mag een zoon op de keuring verschijnen. Ook de KWPN-hengsten Numero Uno (2), Kannan, Plot Blue, Zhivago en Zirocco Blue VDL zijn vertegenwoordigd.

Van Nederlandse fokkers komen cat.nr 11 Casoro (Casall x Corofino I, fokker Niko Schulpen uit Mariahoop), cat.nr 12 Checkmateking(Casall x Landjunge, fokker en eigenaar: WW Stables, Meijel) en cat.nr 39 Denton (Diamant de Semilly x Contendro I) werd gefokt bij Ronald Nowee.

Programma

De keuring begint donderdag met de presentatie op de straat, gevolgd door het longeren van de dressuurhengsten en de stapringen. Op vrijdag staat het vrijspringen op het programma en zaterdag wordt bekend gemaakt welke hengsten goedgekeurd worden en vervolgens worden de hengsten geplaatst. De keuring wordt afgesloten met de veiling. Klik hier voor het volledige programma. 

Klik hier voor de collectie. 

Klik hier voor livestream van ClipmyHorse.tv. 

Klik hier voor de collectie op HorseTelex. 

Klik hier voor meer informatie. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.