Ga naar hoofdinhoud

Colorit geeft kampioenen Zuid-Duitse kampioenschap vrijspringen

Colorit hier onder David Will. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
De nakomelingen van Christian Ahlmanns Grand Prix-paard Colorit deden het goed op het Zuid-Duitse kampioenschap vrijspringen. Het springpaard van Gestüt Birkhof die eerst onder David Will en vervolgens met Ahlmann diverse Grote Prijzen won, bracht de kampioenen van de drie- en vierjarigen en de reservekampioen bij de vierjarigen.

Kampioen bij de driejarigen werd de Württemberger hengst Coolio van Colorit. De bruine hengst werd voor zowel techniek als vermogen met een 9,5 beoordeeld. De hengst komt uit een Caretino-moeder.

Twee merries kwamen op de tweede plaats. Cajana stamt van de Zuid-Duitse keuringskampioen Chambretto GT uit een moeder van Con Air. Ze kreeg als eindtotaal 8,9 en dat cijfer kreeg ook Greta. Deze merrie komt uit het fokgebied Bayern en is van de hengst Que Amor SB.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen werd de merrie Cinderella van Colorit de kampioen. Zij is de volle zus van de winnaar bij de driejarigen Coolio. De schimmelmerrie kreeg de hoogste punten van de dag, een 9,6. Fokker en eigenaar Klaus Isaak kreeg ook de reservekampioene in deze rubriek. De Colorit-dochter Concordia uit een Cassini I-moeder kreeg 9,25 voor haar verrichtingen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Suedpferde.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.