Ga naar hoofdinhoud

Comme il faut-zoon brengt 35.000 euro op

Het hengstveulen Copa d'Oro was met 35.000 euro het duurste veulen op de veiling van het Westfaalse stamboek gisteren op het CSI in Gross Vliegeln. Tien veulens kwamen onder de hamer op de terreinen van Holger Wulschner waarvan de in Nederland gefokte zoon van topvererver Comme il faut verreweg het meeste opbracht. 

Als lot nummer acht kwam de door Martina Neugebauer uit IJsselmuiden Copa d’Oro onder de hamer. Het hengstveulen komt uit de Libero H-dochter Paola W die ook de KWPN-hengst Zelote VDL bracht. Uit zijn tweede moeder komt de hengst Kenwood. Voor 35.000 euro vond het veulen een nieuwe eigenaar in Beiern.

Kleinzoon Hickstead

Het laatste veulen van de veiling werd de op een na duurste. Hampton Classic (v. Hickstead White) werd voor 17.500 euro afgeslagen. De hengst die van vaderskant Olympisch kampioen Hickstead als grootvader heeft komt uit de Holsteinse stam 628B. Grootmoeder Domina VII is onder meer de moeder van Ulrich Kirchhoffs 1,60m-paard Carino (v. Cassini I). Ook de bij meerder stamboeken goedgekeurde Cheenook komt direct uit de merrielijn.

Stam van Verdi TN

Voor 15.500 euro werd Dame de Coeur verkocht. Het merrieveulen van Diamant de Semilly komt uit de Holsteins gefokte Darina VDL (v. Indoctro), stam 474a. Darina is een halfzus van Titanic VDL (v. Neckar) die in Zweden op het hoogste niveau springt. Uit de deze Holsteinse merriestam komt ook onder meer Maikel van der Vleutens Olympiade-paard en springpaardenleverancier Verdi TN (v. Quidam de Revel).

Uitslag.
Criptonite (Cansano x Stalypso), 11.000 euro
Copa d’Oro (Comme il faut x Liber H), 35.000 euro
Cityhopper (Cornet Obolensky x For Pleasure), 14.000 euro
Dame de Coeur (Diamant de Semilly x Indoctro), 15.500 euro
Emeraldo (Emerald x Clarimo ASK), 10.000 euro
Hampton Classic (Hickstead White x Limbus), 17.500 euro
Octagon (Ogano Sitte x Clinton I), 8.000 euro
Quevida (Quickly de Kreisker x Comme il faut), 14.000 euro
Tango-Tango (Tangelo van de Zuuthoeve x Nekton), 10.000 euro
Traumsegler (Twister de la Pomme x Cartani), 8.500 euro

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook