Ga naar hoofdinhoud

Conthargos en Malito de Reve leveren kampioensveulens

Malita de Porta Z. Foto: Zangersheide
Nadat vorige week het eerste Z-Festival van dit jaar plaatsvond in het Duitse Marl, verschenen afgelopen zondag bijna zeventig veulens in de ring bij Stoeterij Tewis en Van Kooten in het Drentse dorpje Westdorp. Malito de Reve leverde de kampioen bij de merrieveulens, Conthargos tekende voor het vaderschap van het beste hengstveulen.

Deze Contreux OHF Z is door Frederik de Backer en Anne Liza Makkinga gefokt uit de Chacco Blue-dochter Cacharelle. Deze merrie won onder Makkinga de Queens Cup van Jumping Mechelen en was actief op 1,45 m-niveau.

Bewezen stam

Het reservekampioenschap ging naar Coldplay Z (Comilfo Plus Z x Candillo Z). Freek Hoogenboom fokte het hengstveulen uit een stam die onder meer de internationale springpaarden Gangster, Grove’s Celebrity, Aristo Z en RMF Bella Baloubet, die onder Denis Lynch afgelopen weekend nog deelnam aan de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Monaco.

Brons voor Zento-zoon

Het brons was voor Zento Junior Z (Zento x Canturano Z), die door J.A. Bannink werd gefokt uit Disaille, een halfzus van de Calvados-zoon Wim, die onder Nick Vrins en Niels Bruynseels op 1,45 m-niveau acteerde.

De winnares

De goedbewegende Malita de Porta Z, de uitverkozen winnares bij de merrieveulens, is gefokt door H.J. Burink. Ook zij komt uit een bewezen merrielijn, waaruit ondermeer Dame de Vaillant en Hyves-Onde W uit voortkomen.

Weer zilver voor Cornet-nazaat

Cornet Obolensky tekende net als vorig jaar voor het vaderschap van een reservekampioen. Cantara Z van fokker B. Vink liet veel souplesse zien. Haar overgrootmoeder leverde ook de internationaal springende Air Nike Z van de Helle.

Anydate Z

Marjon Hebers fokte de brons-winnares Anydate Z uit Amadeo van ’t Vossenhof Z en de Vingino-dochter Costa Date. Haar volle zus is actief in de sport onder Carmen Christiaansen.

Bron: Zangersheide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.