Ga naar hoofdinhoud

Corland overleden

De VDL Stud maakt op zijn website en via Facebook bekend dat de keurhengst Corland gisteravond is overleden. "Vanavond hebben wij afscheid moeten nemen van onze fantastische hengst Corland. Corland mocht bij ons op de VDL Stud in Bears 28 jaar oud worden." 

“Corland heeft niet alleen veel voor ons maar ook voor de springsport en de fokkerij wereldwijd betekend”, aldus de VDL Stud op hun site.

Wereldtop

De in Holstein geboren schimmelhengst van topvererver Cor de la Bryere had een indrukwekkende sportcarrière onder Wout Jan van der Schans. Op het EK in Arnhem bewees Corland bij de top van de wereld te behoren. Hij won beide kwalificaties met het beste landenwedstrijdresultaat, had de snelste foutloze ronde in het jachtparcours en in de finale werd hij negende.

Corland was hooggeplaatst in meerdere Grote Prijzen, werd Benelux-kampioen in Den Haag, was zevende in de wereldbeker van Verona en tweede in de Sires of the World in Lanaken.

Silvana HDC

Als fokhengst heeft Corland zo’n 78 Grand Prix springpaarden gebracht waaronder Silvana (Kevin Staut), Apardi (Daniel Bluman), VDL Torlando (Callan Solem) en California (Bassem Mohammed).

Pacific

Ook bracht Corland een flink aantal goedgekeurde hengsten. Bekenden namen zijn onder andere Pacific, Senator VDL, Sir Corland, Bacardi VDL en Silverstar. Daarnaast was hij invloedrijk door zijn best fokkende preferente en prestatie merries.

Bron VDL Stud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.