Ga naar hoofdinhoud

Corland overleden

De VDL Stud maakt op zijn website en via Facebook bekend dat de keurhengst Corland gisteravond is overleden. "Vanavond hebben wij afscheid moeten nemen van onze fantastische hengst Corland. Corland mocht bij ons op de VDL Stud in Bears 28 jaar oud worden." 

“Corland heeft niet alleen veel voor ons maar ook voor de springsport en de fokkerij wereldwijd betekend”, aldus de VDL Stud op hun site.

Wereldtop

De in Holstein geboren schimmelhengst van topvererver Cor de la Bryere had een indrukwekkende sportcarrière onder Wout Jan van der Schans. Op het EK in Arnhem bewees Corland bij de top van de wereld te behoren. Hij won beide kwalificaties met het beste landenwedstrijdresultaat, had de snelste foutloze ronde in het jachtparcours en in de finale werd hij negende.

Corland was hooggeplaatst in meerdere Grote Prijzen, werd Benelux-kampioen in Den Haag, was zevende in de wereldbeker van Verona en tweede in de Sires of the World in Lanaken.

Silvana HDC

Als fokhengst heeft Corland zo’n 78 Grand Prix springpaarden gebracht waaronder Silvana (Kevin Staut), Apardi (Daniel Bluman), VDL Torlando (Callan Solem) en California (Bassem Mohammed).

Pacific

Ook bracht Corland een flink aantal goedgekeurde hengsten. Bekenden namen zijn onder andere Pacific, Senator VDL, Sir Corland, Bacardi VDL en Silverstar. Daarnaast was hij invloedrijk door zijn best fokkende preferente en prestatie merries.

Bron VDL Stud

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook