Ga naar hoofdinhoud

Cormint I-zoon Captain Sparrow wint bij vijfjarigen

De rubriek voor vijfjarige springpaarden op de Bundeschampionate in Warendorf werd vanmorgen gewonnen door de sterke Holsteiner hengst Captain Sparrow (Cormint I x Barnaul xx). Onder Henrik von Eckermann kreeg hij twee keer een 8,8 van de jury en prachtig commentaar: "Een zeer goed gereden ronde waarin Captain Sparrow liet zien veel vermogen, techniek en rittigkeit in huis te hebben."

Favoriet van het publiek was echter het Duitse Sportpaard DSP Araldik (Askari x Heraldik xx), die geen enkele moeite had met het flinke parcours en onbegrensd vermogen toonde. De goedgekeurde hengst kreeg onder Bastian Freese een 8,6 in de eerste ronde en in de tweede ronde gaf de jury hem hetzelfde cijfer als Captain Sparrow: een 8,8.

Plaats drie was voor de Duits-, Europees-, Wereld- en Olympisch kampioen Michael Jung, die met de merrie Cardea (Caretino x Capitol I) liet zien niet alleen overweg te kunnen met natuurlijke hindernissen in de cross. De ruiter stuurde zijn Holsteiner merrie vakkundig naar een 8,8 en een 8 en kreeg van de jury veel lof voor zijn manier van rijden. Vierde en vijfde werden respectievelijk Chancy K (Cristallo x Dinard L) van Joachim Heyer en Conrolus (Contendro I x Carolus I) met Patrick Döller.

Opvallend was dat bij de beste 12 vijfjarige springpaarden drie nakomelingen van de hengst Cristallo te vinden zijn, terwijl hij in zijn eerste dekjaren niet enorm veel merries bediende. De schimmelhengst maakte een prachtig debuut als vererver op de Bundeschampionate.  Montender deed ook van zich spreken met zijn nafok, zonen Messenger en Mr. Sie werden negende en elfde.

De algemene kwaliteit was goed in de Warendorfer springring en de jury hechtte – zoals ook andere jaren – veel waarde aan de rittigkeit. Daardoor misten enkele zeer kwaliteitsvolle springpaarden, die niet de hele ronde braaf zonder misstappen aan de teugel liepen, de tweede omloop.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Lees dinsdag alles over de Bundeschampionate in De Paardenkrant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!