Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen met Governor naar dik 83%: ‘De proef die ik voor ogen had’

Exclusief
Adelinde Cornelissen met Governor (v. Totilas) - Foto: Jessica Pijlman

Vorig jaar bezorgde Adelinde Cornelissen Nederland de enige medaille (zilver bij de zesjarigen) met Governor (v. Totilas). Dit jaar zou een medaille er ook zo maar eens in kunnen zitten, misschien wel een gouden. Op een megascore van 83,257% (zeer hoog aangezien ook de proef technisch wordt beoordeeld) kwam Cornelissen uit in de kwalificatieproef. "Hij deed het top. Hij is fit en fris en liep de proef die ik voor ogen had." 

Elk jaar lijkt er een schepje bovenop te gaan bij Adelinde en Governor: bij de vijfjarigen was er een 5e plaats in de finale, bij de zesjarigen werd het zilver en bij de zevenjarigen kan dat misschien wel de hoogste plaats op het podium worden. Met een afwerking van de proef alsof Governor al jaren dit soort (voor zevenjarigen zware) proeven loopt, liep Governor door de kwalificatie. Cornelissen blijft altijd kritisch op zichzelf: “Er zijn nog hele kleine proeftechnische dingen die nog beter kunnen, maar hier ben ik heel tevreden mee.” Goud op zondag? “Dat weet ik niet, ik hoop dat hij weer zo’n proef loopt.”

Mooie week voor Cornelissen

Adelinde Cornelissen heeft de paarden weer goed voor elkaar als het moet. Op het NK Dressuur ‘verraste’ ze vriend en vijand met twee prachtige proeven met Aqiedo en in de kwalificatie voor zevenjarigen liepen zowel Governor als de uit dezelfde Parzival-stam van familie Beijer afkomstige Goodman RWP (Jazz x Lancet) de proeven naar beste kunnen. Goodman werd beoordeeld 74,536%. “Met Goodman ben ik ook heel blij. Met zijn ervaring, eigenlijk geen ervaring, deed hij het super.”

Adelinde Cornelissen en Goodman RWP (v. Jazz) – Foto: Jessica Pijlman

Stal vol Grand Prix-talent

De twee topdressuurpaarden, Totilas en Parzival, die samen gelijktijdig een nieuw tijdperk inluidden zijn verenigd in de pedigree van Governor-STR (Totilas uit de volle zus van Parzival). Die genen zijn zonder meer terug te zien in de KWPN, Oldenburg en Deens goedgekeurde hengst van Gerard Korbeld. Als alle paarden op stal Cornelissen gezond blijven wordt de Nijkerkse amazone nog concurrent van zichzelf: de nu dertienjarige Aqiedo heeft dit seizoen laten zien dat er rekening met hem gehouden moet worden aan de top, dan is er nog de volle broer van Parzival Fleau de Baian en Governor komt er ook aan. “Da’s toch leuk: dat ze elkaar allemaal zo opvolgen.”

Henkie

Cornelissen staat met nog een troef op de startlijst. Vanavond om 20.03 is het de beurt aan Henkie (v. Alexandro P) bij de zesjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Cornelissen met Governor naar dik 83%: ‘De proef die ik voor ogen had’

  • Yvon

    Jammer dat je weer de kleine fokker niet de eer geeft van het fokken ! Goodman RWP is gefokt door Iris Bank in Hemrik ! Geef haar dan ook die credits ! Ere wie ere toekomt!
    Hr Helmink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook