Cornet Obolensky-veulen levert online 16.500 euro op

Canterburry (Cornet Obolensky x Lancer III). Foto: still Youtube

Op de eerste online veulenveiling van het Westfaalse stamboek bracht Canterburry (Cornet Obolensky x Lancer III) het meeste geld op. Het hengstveulen werd afgeslagen voor 16.500 euro. Van de 14 aangeboden veulens zijn er 12 verkocht, voor een gemiddelde prijs van 6.053 euro. 

Het tweede geld werd betaald voor Chicago K, net als de veilingtopper een zoon van Cornet Obolensky (mv. Baloubet du Rouet). Dit hengstveulen vertrekt voor 9.500 euro naar zijn nieuwe eigenaar.

Dressuurveulens

Bij de dressuurveulens werd het meeste geld betaald voor Sir Sinclair (Sir Heinrich x Lord Sinclair I). Dit hengstveulen werd afgeslagen voor 5.500 euro.

Tweede editie

Van de 12 verkochte veulens gaan er 5 naar het buitenland. Het stamboek is tevreden met het resultaat en de tweede editie van de online veiling staat gepland eind november, gelijktijdig met de Westfaalse hoofdkeuring.

Klik hier voor de volledige collectie en prijzen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.