Ga naar hoofdinhoud

Cosmopolitan met 85.000 euro prijstopper in Marbach

Cosmopolitan v. Concetto
De Zuid-Duitse kampioen van de driejarige ruinen en merries Cosmopolitan was op de veiling in Marbach met 85.000 euro de veilingtopper. De zoon van Concetto vindt zijn nieuwe stal in Australië. Naast de veiling van rijpaarden werd op de hengstenkeuring drie hengsten goedgekeurd voor het Deutsche Sportpferd en een hengst erkend.

De veiling van Marbach had dit jaar een recordomzet van 1.128.500 euro. Voor de driejarige Concetto-zoon Cosmopolitan viel de hamer bij 85.000 euro en het kampioenspaard was hiermee de duurste en gaat naar Australië.

Helgstrand koopt weer in

Ook in Marbach kocht Andreas Helgstrand in. De Deen betaalde 72.000 euro voor de nieuw goedgekeurde premie-hengst Arogato uit de Ampere-zoon Antango. De Westfaalse hengst en Bundeschampionats-deelnemer Spirit of Westfalia (v. Sandro Hit) werd vervolgens voor 70.000 euro afgeslagen. De gemiddelde prijs van de paarden lag op 26.244 euro.

Zadelkeuring Marbach

De zadelkeuring in Marbach leverde drie hengsten op voor het Deutsche Sportpferd en één hengst werd erkend. De Württemberger kampioen Arogato, die Andreas Helgstrand kocht, werd goedgekeurd met een premie. Ook de Colorit-zoon Conrad kreeg het dekbrevet met een premie. Daarnaast werd Diego da Silva (v. Don Olymbrio) zonder premie goedgekeurd.

De negenjarige Westfaalse hengst Spirit of Westfalia werd erkend voor de Zuid-Duitse stamboeken.

Klik hier voor de veilingresultaten.
Klik hier voor de uitslag van de hengstenkeuring.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook