Ga naar hoofdinhoud

Cwmmeudwy Cati algemeen dagkampioen CMK NWPCS

Algemeen dagkampioen CMK NWPCS 2016 Cwmmeudwy Cati foto Vivian Hesen
De voorlopige keurmerrie Cwmmeudwy Cati (v. Beymark Stephen) werd zaterdagmiddag verkozen tot algemeen dagkampioen op de Centrale Merriekeuring van het NWPCS in Kootwijk. De zeer rastypische A-merrie overtuigde niet alleen exterieurmatig, maar liet zich in handen van Willard Leeuwis en Jacorine Schutte ook fantastisch zien in beweging. Reserve dagkampioen werd de B-merrie Stougjeshoeve Especiale (v. Breeton Dai) van de familie Verbaas.

De tienjarige Cwmmeudy Cati is in eigendom van Gerrit en Leny van Beek. Nadat ze haar eigen rubriek voor Keurmerries aanvoerde, werd ze in een zeer sterke kampioensring verkozen tot volwassen kampioen van haar sectie. Later volgde het sectiekampioenschap, waarin ze voor de driejarige Shamrocklake Cherris Clever Dream (v. Shamrocklake Royal Heart-Beat) van John Lambers bleef. In het dagkampioenschap bleef Cati overtuigen en eiste ze de titel op.

De rastypische B-merrie Stougjeshoeve Especiale had binnen haar eigen sectie iets minder tegenstand. Ze werd volwassen kampioen, sectie kampioen en later reserve dagkampioen. De reserve titel in de sectie B ging naar de jeugd, naar de tweejarige merrie Wildzang’s Golden Gala (v. Wildzang’s Lustre Madog) van de familie Valk.

Henri Leeuwenhaag
In de sectie C en D dubbel fokkerssucces voor Henri Leeuwenhaag. Twee door hem gefokte pony’s pakten hier de titel. In de sectie C werd de tweejarige Shamrocklake Wild Hearts of Flame (v. Glebedale Razamataz) kampioen. De tweejarige vosmerrie is in eigendom van de Belgische familie Bellefroid.
De vijfjarige Bluehaven Elly May (v. Abercippyn Flashlight), van de familie Zoet, werd reserve kampioen van de sectie C.
In de sectie D won de jaarlinghengst Shamrock Oliver Twist (v. Trefeas Brad Pit) het kampioenschap. Oliver Twist is eveneens gefokt door Henri Leeuwenhaag en nog steeds in zijn eigendom. De volwassenkampioen Ilston Lady Marie (v. Pentrepiod Welsh Flyer), van comb. J. & fam. Elskamp, werkt gekroond tot reservekampioen van deze sectie.

Ronald Vrolijken
Ook Ronald Vrolijken deed zeer goede zaken in Kootwijk en nam twee kampioenstitels mee naar huis. Bij de Welsh Partbreds won hij met de driejarige Coelenhage’s Alanis (v. Leuns Veld’s Lord). Bij de NWR won hij overtuigend met de eveneens driejarige Coelenhage’s Macarena (v. Leuns veld’s Lord). Macarena viel vooral op door haar enorme ruime en krachtige bewegingen.
Bij de Partbreds ging de reservetitel naar het merrieveulen Kristel (v. Desperado). De zesjarige Amalia’s Alexia (v. Heitrak’s Marvin), van Lonneke van Laarhoven, werd reserve kampioen bij de NWR’s, nadat ze eerder volwassen kampioen van haar sectie werd.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook