Ga naar hoofdinhoud

Dagkampioenschap RK Bunschoten voor Singelwouds Heather Rose

Zaterdag was de aftrap van het keuringsseizoen van het NWPCS in Bunschoten. In alle secties verschenen in totaal ruim 80 pony's voor de juryleden. De driejarige Welsh A-merrie Singelwouds Heather Rose mocht zich aan het einde van de dag opstellen als overall dagkampioen.

Singelwouds Heather Rose is een dochter van Shore Brooks Hot ’n Spicey. Voor dat ze dagkampioen werd, was ze al kampioen van haar sectie en verkozen als beste driejarige in een groep van negen merries, waarvan vijf doorverwezen zijn naar de CMK in Kootwijk.

Jeugd vooraan
Het reserve kampioenschap in de sectie A en tevens jeugdkampioen, was de jaarling Selehem’s Oprah Winfrey (v. Maestir Odyssey).
In de sectie B was het kampioenschap voor de tweejarige Mezennest’s Lois (v. Stougjeshoeve Eagle Eye).
Reserve werd hier de driejarige Margriethoeve’s Nadine (v. Rhoson Amlyn).

Kwaliteitsvolle kleine groepen C en D
De driejarige Shamrocklake Truly a Summer Lady (v. Glebedale Razamataz) werd kampioen van de sectie C. De jaarling Rhydellian Victoria (v. Blaencila Ashley) mocht opstellen als reserve.
In de sectie D was maar één pony te zien. Het betrof de oudere stermerrie met veulen Rhydellian Orchid (v. Trefaes Black Flyer). Zij werd automatisch kampioen en mag in Kootwijk op voor voorlopig keur.

Reserve dagkampioen
De stermerrie Bijsterhof’s Destiny Child (v. Orchard Wildeman) werd kampioen van de sectie NWR en tevens reserve dagkampioen.
De driejarige Special Zyra (v. Desperado) werd reserve sectiekampioen.
Kampioen bij de Partbreds was de driejarige Ilona (v. Desperado). Het merrieveulen Hendi’s Desteny (v. Royal Collection Solution) werd hier reserve.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.