Ga naar hoofdinhoud

Dagkampioenschap RK Heteren voor NWR Van den Hout’s Julia

Op de regionale keuringen van het NWPCS eerder dit seizoen in Hellendoorn, Bunschoten en Sevenum werd een Welsh-pony uit de sectie A tot algemeen dagkampioen gekroond. Hoewel er in Heteren afgelopen zaterdag een paar zeer fraaie pony's in de sectie A voor de jury verschenen, ging het overall kampioenslint nu naar de driejarige NWR-merrie Van den Hout's Julia.

Deze prachtige merrie Van den Hout’s Julia viel op door haar top bewegingen, waarbij ze heel natuurlijk en los door het lijf bleef bewegen. Ze had een zeer sterk achterbeen gebruik, met veel buiging in de gewrichten en daarnaast een voorbeen die heel mooi en ruim uit de schouder bewoog. Haar enorme front en super presentatie maakten het geheel compleet.

Vlagberg’s Carway
Van den Hout’s Julia is een dochter van Vlagberg’s Carway uit de stermerrie Silvia van den Hout. Ze is gefokt door de heer Van Erp, maar in eigendom van Henk Ebbers. Ebbers maakte ook al furore met Carway zelf.

Cob-merrie reserve
De titel van reserve dagkampioen ging naar de negenjarige Cob-merrie Altingshof Whispering Whykiki (v. Sparkling Boy) van Ilse van der Plaat.

Hall of Fame
Kampioen van de sectie A werd Shorebrooks Hall of Fame (v. Spoorzichts Hilfiger) van Jan Nijkerken. Ze voerde eerder al een grote groep driejarige A-merries aan.
In de sectie B was de eer van sectiekampioen voor de negenjarige voorlopige keurmerrie Springstar’s Kimara (v. Eyarth Tom Tom) van Erik van Lente.
Het hengstveulen Honey Bee’s Crack (v. New Challenge’s Braveheart), van Joop Epema, mocht als kampioen van de sectie C opstellen.
De lichtvoetige negenjarige stermerrie Den Ostriks Anjo (v. Leuns Veld’s Lord), van M. Duyts en H. van Dijk, werd kampioen van de sectie Welsh Partbred.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook