Ga naar hoofdinhoud

Dagkampioenschap RK NWPCS voor Heideparks Jill

De Welsh A-merrie Heideparks Jill werd algemeen dagkampioen in Hellendoorn foto Vivian Hesen
Het dagkampioenschap van de regionale keuring van het NWPCS in Hellendoorn ging zaterdag naar de zesjarige Welsh A-merrie Heideparks Jill (v. Dyfed Prophet). Voor fokker Germo Vrolijken een bijzondere dag, want hij behaalde nog meer titels in de sectie A.

Vorig jaar ging het algemene dagkampioenschap in Hellendoorn naar Shorebrooks Just Fine, ook in het bezit van Vrolijken. Uit deze merrie fokte hij meerdere nakomelingen, waarvan er gisteren twee hoge ogen gooiden.

Dochter Heideparks Jill (v. Shorebrooks Hot Gossip) werd eerst volwassen kampioen van de sectie A in een zeer sterke kampioensring. Daarna werd ze sectiekampioen, voordat ze het dagkampioenschap in ontvangst mocht nemen.
De driejarige dochter van Shorebrooks Just Fine, Heideparks Just Saved, werd aangewezen als beste driejarige.

Het veulenkampioenschap was voor het hengstveulen van Heideparks Jill, Heideparks Jayden (v. Leybuchts Pierre).
“Een dag om nooit te vergeten. Echt niet te bevatten. Het kan gewoon niet beter”, reageert Vrolijken na afloop enthousiast.

Het reserve dagkampioenschap ging naar de sectie B, naar Stougjeshoeve Enjoy (v. Kriashall Kiwi). Deze algemene dagkampioen van de centrale merriekeuring in Kootwijk van 2014, tekende eerst voor het sectiekampioenschap.

In de sectie NWR was de hoogste eer voor de jaarlingmerrie Goldwind Empire’s Freedom for Ever (v. Bijsterhof Diamond Dancer).
De driejarige Coelenhage’s Alanis (v. Leuns Velds’s Lord) werd gekroond tot sectiekampioen bij de Welsh Partbreds.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook