Ga naar hoofdinhoud

Davino V.O.D.-dochter Ivy meest complete merrie in Bronneger

Davino VOD (v. Hotline)
Op de Drentse stamboekkeuring in Bronneger kwamen gisteren diverse fijne merries naar voren, waaronder meerdere met 80 punten voor hun verrichting. Het meest complete paard was de Davino V.O.D.-dochter Ivy die 80/80 punten kreeg, waaronder 90 voor de draf.

28 paarden werden op de stamboekkeuring voorgebracht, waaronder ook enkele oudere springpaarden. De Davino V.O.D.-dochter Ivy uit Saigon (v. Jazz) ontving 80 punten voor zowel exterieur als beweging. Inspecteur Klaas Iwema: “Haar draf heeft een hele goede techniek, lossigheid en goede houding. Daar hebben we haar 90 punten voor gegeven.” Moeder Saigon bracht ook de in Oldenburg gekeurde hengst Kansas C (v. Krack C). Overgrootmoeder Judith is de zus van het Grand Prix-paard Breaking Dawn (Ashley Holzer en P.J. Rizvi).

Twee merries kregen een bovenbalk van 75/80. Allereerst de Dream Boy-dochter Inesse Riche d’Apardi met een goede galop. De merrie viel dit voorjaar al op tijdens de Open Noord Nederlandse Kampioenschap. Uit dezelfde moederlijn stammen ook de KWPN-hengsten Apardi en Bacardi VDL. Met dezelfde punten werd Izi Vita (v. Apache) ster. Zij kreeg voor zowel haar draf als galop 80 punten.

Bij de acht jaar en oudere springpaarden verdiende de interessant gefokte Delzerina het sterpredicaat, ze had al het sportpredicaat op zak en kreeg 75 punten voor haar correcte model. De Cardento-dochter is een halfzus van het succesvolle Grand Prix-springpaard Obelix (v. Burggraaf) die onder meer onder Herve Godignon mee deed aan de wereldruiterspelen in Aken in 2006. Vorig jaar werd Delzerina ‘Koningin van het Noorden‘ in Tolbert. Henk Dirksen en Arnold Kootstra beoordeelden de jongere springpaarden. Met 75/80 was de Corland-dochter Inchidée DN uit de NMK-kampioene Chinchidee de beste van de dag. Ze toonde bij het springen een hoge mate van voorzichtigheid en veel afdruk. Voor zowel reflexen als techniek kreeg Inchidée DN 80 punten. Uit dezelfde merriestam komt onder meer Albert Zoers 1.40m-paard Cinderella (v. Colman). Met 70/80 verdiende Iranda (v. Sam R) de ster. Moeder Wyranda (v. Koriander) is nauw verwant aan de KWPN-hengst Kenwood.

De Centrale Keuring van Drenthe zal op dinsdag 19 juli in De Wolden plaatsvinden.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.