Ga naar hoofdinhoud

Dé verrassing van de Pavo Cup: Inferno en Quinty Vossers

Exclusief
Inferno (v. Everdale) met Quinty Vossers - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Bij een Total US, een Jovian, een Jameson weet je dat er wat te verwachten valt. De combinaties die verrassen zijn misschien nog wel leuker. Dé Pavo-verrassing van dit jaar: de vijfjarige Inferno (v. Everdale) met de 18-jarige Quinty Vossers. Een paard met drie goede gangen en een top instelling.

Inferno heeft al een aardig CV, maar kwam bij het grote publiek nooit helemaal in het vizier. Voor velen was het een ‘nieuw paard’ in de Pavo Cup finale waar hij in de finale de hoogste punten van de jury kreeg (92,4). De door J. Gloudemans uit Nuland gefokte Inferno (Everdale x Trento B x Gabor x Troostwijk) werd dit voorjaar met bemiddeling van Nikay van Duren aangeschaft door Rudi Vossers, de vader van Quinty Vossers. Hij liep daarna onder Emma Laarkamp nog de WK-selecties, maar werd niet geselecteerd.

Heel snel gegaan

Pas na de laatste WK-selectie kwam Inferno thuis bij Vossers, die bij Adelinde Cornelissen lest. “En daarna is eigenlijk heel snel gegaan. Het echte kwartje viel pas op het laatste moment. Ik had vrijdag nog gelest bij Adelinde en toen ik maandag thuis reed viel alles op z’n plaats”, vertelt Quinty Vossers.

Verrassing

De finaleproef op zaterdag was nog beter dan de kwalicatie op woensdag. “Ik wist wel dat het een goed paard was, maar een tweede plaats in de Pavo Cup, daar had ik nooit rekening mee gehouden.”

Lees het hele verhaal van Inferno deze week in de Paardenkrant. Nog geen abonnee? Klik hier

Quinty Vossers – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook