Deens Verband komt met eerste editie World Cup Veulenveiling

Hesselhoj Vamilja (Vitalis x Sir Donnerhall II). Foto: DWB

Op 19 oktober organiseert het Deens Verband voor de eerste keer de World Cup Veulenveiling. Deze veiling vindt plaats op de Wereldbekerwedstrijd in Herning. Het stamboek heeft een collectie van elf dressuur- en negen springveulens samengesteld. 

“We zijn er heel blij mee kwalitatief zeer goede veulens gevonden te hebben in deze tijd van het jaar. We zochten naar vijftien tot twintig goede veulens en slaagden er in twintig fantastische veulens te vinden die geheel aan onze hoge verwachtingen voldoen wat betreft type en functionaliteit”, vertelt veilingmeester Casper Cassøe.

Collectie

In de collectie zijn veulens opgenomen van onder meer Asgard’s Ibiza, Dream Boy, For Romance, Franklin en Vitalis. Bij de springveulens tekenen onder andere Action Man Ask Z, Aganix du Seigneur, Clarimo en Untouchable voor het vaderschap.

A.B. Formidable (For Romance I x Blue Hors Don Romantic)

AB Formidable from Dansk Varmblod on Vimeo.

Bekijk hier alle veulens.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.