Ga naar hoofdinhoud

Deense HP Horses koopt helft Total Hope

Total Hope (v. Totilas)
De Deense stoeterij HP Horses van Lone Bøegh Henriksen heeft geïnvesteerd in de helft van Total Hope. Paul Schockemöhle behoudt zijn deel van de hengst uit de beroemde ouders Totilas en Weihegold OLD. Op haar website vertelt Hendriksen zeer gelukkig te zijn met de komst van Total Hope naar Denemarken. 

De zeer interessant gefokte Total Hope werd in 2012 geboren bij Christine Arns-Krogmann. De zoon van Totilas komt uit Isabell Werhs toppaard Weihegold OLD, de huidige nummer één van de wereldranglijst. Paul Schockemöhle kocht de nu zesjarige hengst al op jonge leeftijd en bracht hem in Zweden naar de hengstenkeuring samen met Stoeterij Flyinge.

94.2% in hengstencompetitie

De kleine, 1,62m metende Total Hope werd in Zweden kampioen van de SWB keuring. Frenk Jespers beoordeelde hem tijdens de hengstenkeuring en omschreef hem als een dressuurpaard voor de toekomst. Dat bewees de hengst direct in de Zweedse hengstencompetitie die hij afgelopen winter won met 94,2%.

‘Een droom komt uit’

Lone Bøegh Henriksen van HP Horses haalt Total Hope nu naar Denemarken. Ze schrijft: “Een droom komt uit! We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat Total Hope nu in gezamenlijk bezit is met Paul Schockemöhle.” De Deense hengstenkeuringscommissie heeft de hengst gisteren in Mühlen geïnspecteerd en voor het DWB goedgekeurd.

Bron HP Horses

Eén reactie op “Deense HP Horses koopt helft Total Hope

  • Laurie

    En nou maar hopen dat hij correct gereden blijft, zodat de natuurlijke souplesse en beengebruik niet getransformeerd worden tot voorbenen die opgetild worden tot langs de oren en niet meer doortredende achterbenen zoals bij Totilas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.