Ga naar hoofdinhoud

Den Roos kampioen enkelspan fokmerries Regio West

Foto Lonneke Ruesink

Tijdens de Centrale Keuring Regio West in Meerkerk werd het regionale kampioenschap enkelspan voor fokmerries verreden. De merrie Den Roos (v. Tendens HBC) van Henk en Harry van Middelaar uit Hoogland haalde al dansende de hoofdprijs binnen.

De winnende merrie werd geprezen om haar sterk dragende achterhand vanwaar uit ze veel balans in haar bewegingen ontplooit. Zowel de hengst Tendens HBC als de moedermerrie van Den Roos, Morgenroos, zijn gefokt door de heren Van Middelaar.

Op de tweede plaats eindigde Dendrini (v. Manno) van Kooyman uit Arkel. De merrie werd bewonderd om de vele zweefmomenten die ze toonde. Henk Hammes showde haar in Meerkerk en brengt haar tevens uit bij categorie III Midden waar ze aan de leiding gaat in de competitie. Castille BH (v. Plain’s Liberator) van Black Horse uit Papendracht werd derde. De merrie liet in handen van Berry van der Genugten veel regelmaat en dans in haar bewegingen zien.

Categorie III

In de competitie Categorie III West was de winst voor Debbydee (v.Torino) van Jerry Hamming uit Assen. De merrie haalde eerder het predicaat keur in de handen van Hamming. Sabrina Melotty boekte bij de regionale damesrubriek een mooie overwinning met de imponerende Colanda (keur van Manno) van Rook en Stoeterij Embregts. Anja van Zwienen reed Urzela II (keur van Manno) van Leeuwis de Wit naar plek twee maar voor de boerenwagen wist de met veel afdruk en takt van de vloer gaande Urzela II op kop te komen.

Hamming won nogmaals met de KWPN-hengst Baanbreker HBC van Stal Wijdewormer. De hengst werd geprezen om zijn krachtig achterbeengebruik, een mooi front en een goede actie. Op de tweede plaats eindigde Calvin K (v.Torino). Hij toonde een zeer constante en actievolle show in handen van Teus van ‘t Klooster.

Ook in de grote limiet was de spanning om te snijden. Barana (keur van Talos) van Fabienne Hellendoorn ging uiteindelijk met het erelintje er vandoor. De merrie werd geshowd door Freek Saris. Maar het had niet veel gescheeld of Deftige Dame (v.Manno) van R. van ’t Klooster met Van der Genugten was voor Barana geëindigd. Het front van Barana was sterker en hierdoor werd Deftige Dame tweede.

Hoge limiet

In groep I van de hoge limietklassen won de KWPN-hengst Bakboord HBC van de HBC-stal en Jan Poppen. Cees Embregts showde de hengst en liet het dier met veel allure overkomen. Dicky Veerman kon vervolgens de goed presterende Arno (v.Roy M) opstellen. Bakboord liet onder het zadel nogmaals een geweldige show zien. Amazone Sabrina Melotty reed de hengst zo naar de tweede winst. In afdeling II maakten de elitemerrie Wendelrose (v.Manno) van Jan Vink met Mark de Groot en de KWPN hengst Urgent van Freek Saris elkaar moeilijk. Uiteindelijk was het de elitemerrie die won. Wild Rose F (v. Manno) won de ereklasse en de damesrubriek.

Ereklasse

In de ereklasse reed Henk Fikse Wild Rose F (v.Manno) naar de winst. De zeer sterk bewegende Optimaal (v.Waterman) met Freek Saris werd tweede. Cobien van Boven begeleide de merrie de damesrubriek wederom naar de winst. Daar kwam de meeste tegenstand van Sondral (v.Manno) met Simone Klinkhamer.

Walskoning (v.Manno) en Santiago (v.Majesteit) met Harry Schuit toonden veel front en actie bij het tweespannen en werden betitelt als de besten.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook