Ga naar hoofdinhoud

Derby-winnares Carassina overleden

Thomas Kleis met Carassina in HamburgFoto: Jaques Toffi / www.arnd.nl
De Holsteinse merrie Carassina  is overleden. Het Holsteiner Verband schreef op de website dat de merrie om gezondheidsredenen moest worden ingeslapen, ze is 21 jaar geworden. De dochter van Concerto II werd in één klap wereldberoemd door haar spectaculaire overwinning in de Hamburger Derby in 2009 onder Thomas Kleis. 

Carassina werd in 1997 bij Otto-Boje Schoof in Hedwigenkoog geboren. Ze werd als een van de parels van de Holsteinse fokkerij beschouwd. Niet alleen door haar eigen verrichtingen, maar ook door de haar moeder Wodka die tot een van de invloedrijkste merries van het stamboek behoord.

Stammoeder Wodka

Wodka bracht vier goedgekeurde hengsten waaronder de 1,60m-paarden Clearway en Conway. En naast Carassina leverde ze in combinatie met Caretino ook de 1,60-paarden Chika’s Way (Pius Schwizer) en Retina V, en met Cassini I, UT Wodka (nu onder Tom Martens).

Winnares Hamburger Derby

Lars Bak Andersen en Nisse Lüneburg waren de eerste ruiters van Carassina voordat ze furore maakte onder Thomas Kleis. Hoogte punt voor het paar was ongetwijfeld de overwinning in de Hamburger Derby. In 2012 werd de merrie uit de sport teruggetrokken en kwam volgens contract bij het Holsteiner Verband in de fokkerij.

Goedgekeurde zoon

Haar eerste veulen na haar sportcarrière is de goedgekeurde Holsteinse hengst United Way (v. Uriko). Daarnaast heeft twee merries gebracht en vorig jaar een hengstveulen.

Blind

Carassina was aan een oog blind geworden en toen ze onlangs ook aan het andere oog geblesseerd raakte, heeft het Verband doen besluiten haar in te laten slapen.

Bron Holsteiner Verband

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!