Ga naar hoofdinhoud

Dertien stermerries in Alblasserdam

Apache
Gisteren konden de KWPN juryleden dertien stermerries toevoegen aan het stamboek. Uitschieter op de stamboekkeuring bij Manege Beyaert in Alblasserdam was de Apache-dochter Hivemmie.


De juryleden Augusta Lantsheer en Dirk Reijne gaven de goed ontwikkelde Hivemmie 80 punten voor exterieur. Reijne: “De merrie toonde een opvallend mooie draf met een sterk gebruik van het achterbeen en een mooie afloop van het voorbeen. En steeds veel buiging in de gewrichten. Voor beweging scoorde ze 75 punten, daarbij 80 voor haar draf.” Hivemmie stamt uit de Dermie-stam waar ook onder meer de KWPN hengst Zandigo uit voort komt.

Vervolgens kwamen ook nog twee fraai gemodelleerde Bretton Woods-dochters in de baan. Haylina kon daarvan het beste bewegen. Ze kreeg hiervoor 80 punten en kreeg hetzelfde voor haar draf en houding. Ze liet veel techniek in haar lopen zien. Met haar 1.63 m was ze weliswaar niet de grootste van het gezelschap, maar in beweging maakte ze zich extra groot. Voor exterieur kreeg deze merrie 75 punten. Moeder Baulina is tevens de moeder van Forty, de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen UB40-zoon, die in 2014 de KNHS/Subli Cup voor vierjarigen won.

Wel 80 punten voor exterieur kreeg de andere Bretton Woods-dochter, Habiana V.O.D. De zwartbruine merrie kreeg 75 punten voor beweging.

Bron Horses/KWPN

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook