Ga naar hoofdinhoud

Desperado van Andeweg toegelaten tot Oldenburger zadelkeuring

Zestien hengsten werden vandaag op de voorselectie toegelaten tot de Oldenburger zadelkeuring, die van 30 maart tot en met 1 april plaatsvindt in Vechta. Met twee Totilassen, een Bordeaux, een Bretton Woods, een Charmeur (uit een Totilas), een Desperado (van familie Andeweg) en een Grey Flanell is het Nederlandse bloed weer goed vertegenwoordigd. Ook twee Belgisch gefokte inzendingen werden toegelaten. 

Van de zestien toegelaten hengsten heeft dus bijna de helft een Nederlandse vader. Van de zes opgegeven hengsten van Nederlandse eigenaren, werd alleen de bijschrijving cat.nr 61 (Desperado x Jazz x Visioen) van familie Andeweg uit Randwijk toegelaten. Deze Desperado-zoon werd ook voorgesteld bij het KWPN (cat.nr 393), maar ontving geen uitnodiging voor de tweede bezichtiging.

De andere Nederlandse inzendingen waren cat.nr 3 (v. Apache) van Ad Valk, cat.nr 10 (v. Carenzo) van Frans Plantaz, cat.nr 19 (v. Ferdinand) van Rob van Ruitenbeek, cat.nr 23 (v. De Niro) van Stephan Wensing en cat.nr 44 (v. Sorento) van Jan Greve.

Totilas

Van Totilas werden twee hengsten toegelaten tot de zadelkeuring. Een uit een Sandro Hit-merrie en een uit een De Niro-moeder. Als moedersvader staat hij te boek bij de geselecteerde cat.nr 14 (v. Charmeur), die werd gefokt door de Britse Mount St. John-stoeterij. Hij is nu in eigendom van Lohne Boegh-Henriksen, die ook cat.nr 19 (Damon Hill x Fürst Romancier) en cat.nr 28 (Escolar x Sir Donnerhall) toegelaten kreeg. Een vierde toegelaten Deense inzending komt van Stoeterij Blue Hors: cat.nr 48 (Veneziano x Don Gregory).

Cat.nr 14 (Charmeur x Totilas):

Nederlandse vaders

Veneziano’s vader Vivaldi kreeg ook nog een directe zoon geselecteerd in cat.nr 49 (mv. Samarant). Verder kregen cat.nr 8 (Bordeaux x Argentinus), cat.nr 9 (Bretton Woods x Sandro Hit) en cat.nr 40 (Grey Flanell x De Niro).

Belgen

Twee in België gefokte hengsten mogen naar de zadelkeuring. Grand Prix-ruiter Mario van Orshaegen en Jo Auwers staan te boek als fokkers van een zoon van hun eigen hengst San Amour II en Erik Smeys is de fokker van de Grey Flanell.

Daarnaast werden zonen van Dressage RoyalTomahawk, Millennium en Fürst Larino toegelaten.

Klik hier voor foto’s

Klik hier voor de toegelaten hengsten
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook