Ga naar hoofdinhoud

Desperado-dochter Jane danst naar 90/90

Emmelie Scholtens met Desperado. Foto: Melanie Brevink-van Dijk/ Paardenkrant-Horses.nl

Op de stamboekkeuring in Alblasserdam was de Desperado-dochter Jane de uitschieter van de dag. De merrie liep naar een score van 90/90. Van de 44 merries die jurylid Ine van Deurzen en Dirk Reijne te beoordelen kregen, ging precies de helft met het sterpredicaat naar huis.

De merrie, die door H.J. van Oort uit Eck en Wiel gefokt is uit de stermerrie Zandra (v. Metall), viel op met 90 punten voor het exterieur, de stap, draf, galop en houding. Daarmee toonde de imponerende merrie van Ad Valk zich als een uitermate getalenteerd dressuurpaard.

Genieten geblazen

“Dit was echt de klapper van de dag! Jane is een hele fraaie, langgelijnde merrie met een schitterend front, een goed bespierde bovenlijn, goed fundament en heel veel uitstraling. Echt een machtig paard en als ze gaat bewegen, is het zowaar nog meer genieten geblazen”, sprak Dirk Reijne enthousiast. “Ze draaft met een bijzonder goede techniek en kan heel goed schakelen in beweging. In galop valt haar extra balans op en ook stappen doet ze uit het boekje. Wát een merrie!”

Extra techniek

Met 85/80 punten viel ook Jendelin E (Charmeur uit Wendelin elite EPTM-dres sport-dres pref van Sir Sinclair, fokker H. Ebbers uit Ottersum) van J.W. Hendriks uit Duiven, Tim Coomans, Jeroen Hendriks en Berlinde Middelbrink op. “Deze merrie staat goed in het rechthoeksmodel, is heel fraai en correct gebouwd en heeft veel ras. Ze heeft veel uitstraling, een mooi hoofd en front, en een goede bovenlijn. Voor de draf hebben we haar 85 punten gegeven, daarin beweegt ze met een extra techniek met een goed achterbeengebruik. Bovendien kan ze heel goed schakelen.”

Succes voor Stoeterij Broere

De Dream Boy-dochter Java (uit Zaragoza keur IBOP-dres van Jazz) van fokker Stoeterij Broere (een volle zus van de overleden hengst Ierland) en de Jazz-dochter Julia (uit Sandritana van Hof Olympia van Sandro Hit), eveneens van fokker Stoeterij Broere) liepen beide naar dubbel 80. Over Java vertelde Reijne: “Deze charmante merrie heeft een mooi front, een sterke bovenlijn en veel kwaliteit in het fundament. Ze heeft goede verhoudingen en zou iets langer gelijnd kunnen zijn. Ze beweegt met een goede beentechniek en kan goed schakelen. In draf valt bovendien haar goede achterbeengebruik op.”

Echte Jazz

Over Julia sprak Reijne: “Een echte Jazz om te zien, met haar lang gelijnde model, mooie front, goede schoft-/schouderpartij en goede verbindingen. Ze draaft met veel techniek in de benen en beweegt met een goede zelfhouding.” Voor haar draf kreeg Julia 85 punten.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook