Ga naar hoofdinhoud

Desperados levert winnaar 3-jarige hengsten

Destacado (v. Desperados)

De imponerende Desperados-zoon Destacado 4 was zojuist de winnaar van het Bundeschampionat voor 3-jarige hengsten. Met een overall score van 8.8 punten bleef de hengst de op twee geplaatste Marc Cain voor, evenals Zonik-nakomeling MDM Zodiac OLD, die zich als derde mocht opstellen.

Destacado 4 scoorde onder andere negens voor de galop en het exterieur. Afgelopen voorjaar liep de vos nog naar de hoogste punten in de 14-dagentest in Schlieckau. De premiehengst van de Hannoveraanse keuring in 2015 werd vorig jaar in Verden voor 100.000 euro aangekocht door de Familie Rath-Linsenhoff, nu staat Dr. Friederike Lohse als geregistreerde te boek.

Marc Cain scoort opnieuw

In mei dit jaar liep, de bij Westfalen goedgekeurde, Millenium-zoon Marc Cain naar de één na hoogste dressuurscore in de veertiendagentest. En ook vandaag was er voor hem een tweede plek weggelegd. Met een 8.7 zat hij Destacado echter op de hielen. Doordat hij een acht scoorde op de stap werd hij naar de tweede plek verwezen.

De winnaar van het Oldenburger kampioenschap voor driejarige hengsten afgelopen voorjaar, MDH Zodiac OLD, scoorde op alle onderdelen een 8.5 waardoor hij derde werd. De zoon van Zonik verwisselde in april op de Oldenburger eliteveiling voor 200.000 euro van eigenaar.

Werth

Isabell Werth fokte Foxfire 2 door een Carabas-merrie te kruisen met Feedback. Deze driejarige hengst scoorde met Lisa Lindner in het zadel 8.3 punten en werd daarmee zesde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook