Ga naar hoofdinhoud

Deze week in de Paardenkrant… Beste dressuurpaarden leken op elkaar

Foto: Sjoert.com
De Paardenkrant en Horses.nl gaan als één merk de toekomst tegemoet. Onder het motto ‘samen sterk’ wordt de abonnee van de Paardenkrant onderdeel van het totale merk [email protected] Iedere woensdag blijft de bekende krant op de mat vallen, maar online wordt het volledige blad al op dinsdagavond via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week. 

Beste dressuurpaarden ter wereld leken behoorlijk op elkaar

De achterban van het Global Dressage Forum mocht zich in de loop van dit jaar uitspreken over de vraag welke paarden uitgeroepen dienden te worden tot ‘The greatest dressage horses ever’. De zeven paarden met de meeste stemmen- Ahlerich, Rembrandt, Bonfire, Salinero, Matador, Totilas en Valegro – werden op het Global Dressage Forum in Hooge Mierde besproken. De Paardenkrant onderwierp deze ‘golden oldies’ aan een nadere analyse. De zeven topdressuurpaarden beschikten (bijna) allemaal over de volgende kenmerken:
– Lange, verticale hals
– Lichte hoofd-halsverbinding
– Schoft minstens zo hoog als de croupe (op Ahlerich na)
– Voorbenen helemaal aan de voorzijde van het lichaam geplaatst (op Salinero na)
– Lange bovenarm
– Schuin gelegen dijbeen

Lees de volledige analyse in De Paardenkrant.

Sanne Thijssen trekt spektakelstuk naar zich toe

Eergisteren werd ze pas zeventien jaar en afgelopen zaterdagavond won de toen nog zestienjarige Sanne Thijssen de Nijwa Groep Grote Prijs van Indoor Wierden. De Paardenkrant ging met de amazone in gesprek. “Ulena is van nature zo verschrikkelijk snel. Ze verliest in de lucht geen seconde en is super wendbaar”, straalt winnares Sanne Thijsen.

Ferro-nafok en Ronja leveren topmatch op: Buriël KH

Op de eerste dag van deze maand verraste de Zweedse amazone Juliette Ramel, leerlinge van Nicole Werner, iedereen met haar fantastische Grand Prix-debuut in Ermelo. Met de negenjarige grote bruine krachtpatser Buriël KH (v. Osmium) noteerde ze maar liefst 76,45%. Piet en Corrie Bakker fokten de Rhodium-zoon uit hun merrie Ronja KH (v. Krack C), maar Buriël is zeker niet het enige succesvolle fokproduct van het inmiddels bejaarde fokkersechtpaar uit het Noord-Hollandse Oterleek.

Millennium dankt succes aan kansen die hij kreeg

Trakehners waren ‘hot’ in het najaar van 2010. Totilas vierde zijn hoogtijdagen en diens vader Gribaldi overleed in het voorjaar van datzelfde jaar. De banken zaten vol op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster: iedereen was op zoek naar de nieuwe Totilas en Gribaldi-nakomelingen waren een schaars goed geworden. Grof geld werd in de veiling betaald voor de jonge hengst Millennium, een zoon van Easy Game (Gribaldi x Schwadroneur). Misschien wel de nieuwe Totilas…

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.

Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook