Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Bruynseels: ‘Iedere sprong was een finale op zich’

Met 800.000 euro was de prijzenpot van de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant meer dan goed gevuld. Dat trok een groot deel van de wereldranglijst in topvorm naar Den Bosch. Dertien combinaties hielden hun kruid droog in het parcours van Louis Konickx, waarbij een open blauwe oxer vanaf de korte zijde zich tot scherprechter ontpopte. 

Met vier Nederlanders bleek de oranje enclave ruim vertegenwoordigd. Al moesten zij allen het hoofd buigen voor een ontketende laatste starter. Niels Bruynseels en Gancia de Muze gaven in een alles of niets poging onder meer de winnaars van 2016 Marcus Ehning/Cornado en ruiter van het jaar Harrie Smolders met Emerald het nakijken. Verder lezen over Indoor Brabant kan nu al online.

Oostvaardersplassen: stand van zaken

“Het is dat ik geen ark van Noah heb, anders had ik het hele spul allang ingeladen.” Annemieke van Straaten zet zich samen met Cynthia Danvers en een groot aantal paardenliefhebbers in voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen. “De eerste stappen zijn gezet. Nu nog een structurele oplossing.”

Jan Broek: ‘Visie was er niet, het is zo ontstaan’

Door zijn ondernemerschap werd springpaardenhandelaar Jan Broek (62) uit het Drentse Veeningen al snel wijs. “Je leert meer van verlies dan van winst aan een paard.” Hij is ervan overtuigd dat je puur topkwaliteit moet leveren zodat de klant tevreden is. Om wat voor de sport terug te doen begon hij veertien jaar geleden samen met zijn team met de organisatie van een concours op zijn terrein. Dat is inmiddels opgegaan in Stichting CH de Wolden/CSI Zuidwolde dat volgend jaar onderdak biedt aan het EK voor junioren en young riders.

Wetenschap en fokkerij hand in hand bij Zangersheide

Naar Belgische normen is Lanaken een kleine gemeente, met zo om en nabij de 25.000 inwoners. Wie de naam van de Belgische gemeente laat vallen in het paardenmilieu, denkt meteen aan Stoeterij Zangersheide. Het geesteskind van wijlen Léon Melchior is ondertussen al geruime tijd een begrip in de paardensport. Ondertussen verwijst de naam Zangersheide al meer dan vijfentwintig jaar lang niet alleen naar een stoeterij, maar ook naar een stamboek. Geen betere plaats dus om de reeks Paardenkrant Fokkerijdagen, editie 2018, af te sluiten.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook