Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Dujardin: ‘Freestyle is zo smooth als een Rolls Royce’

Het deed een beetje denken aan het ‘Totilas-effect’, toen Charlotte Dujardin en haar hoop voor Tryon, Mount St John Freestyle (v. Fidermark), de ring binnenreden in de Zeeuwse uithoek Nieuw en Sint Joosland. Het publiek stroomde afgelopen week toe naar het goed georganiseerde CDI Zeeland Outdoor, waar naast Dujardin ook onder andere Vivaldizonen en KWPN-hengsten Dream Boy en Expression hun internationale debuut maakten.

De Grand Prix van Dujardin en Freestyle kende nog wat flinke hobbels, maar in de Kür stond de pas negenjarige merrie er helemaal. Met twee overwinningen en zelfs 81,45% in de Kür kon Dujardin tevreden huiswaarts keren. Naast de Grand Prix schreef de ‘golden girl’ ook de Lichte Tourproeven op haar naam met de schimmelmerrie Florentina (v. Vivaldi). Verder lezen over CDI Zeeland Outdoor kan nu al online.

In memoriam: Alex Korompis 1948-2018

Een enorm loyale vakman met een schat aan ervaring in de fokkerij en training van springpaarden, altijd tijd voor een praatje en bereid om advies te geven en zijn kennis te delen, een ware gentleman. Zo stond Alex Korompis bekend in Amerika, waar hij de laatste achttien jaar van zijn leven werkzaam was. Korompis maakte faam als rechterhand van Léon Melchior en droeg bij aan de hoge vlucht die diens stoeterij Zangersheide nam. Alex Korompis overleed maandag 26 maart in Wellington, Florida, op zeventigjarige leeftijd nadat in september vorig jaar longkanker bij hem werd geconstateerd.

Santiago Varela: ‘Vanaf nu de focus op 2020’

Ruim twee jaar voor aanvang van de Olympische Spelen in Tokyo staat één ding al vast. De Spaanse
parcoursbouwer Santiago Varela zal verantwoordelijk zijn voor de parcoursen. Al vanaf 1984 is Varela verantwoordelijk voor diverse parcoursen die hem over de hele wereld brachten.

Nieuwe KNHS-instructeursopleidingen

De KNHS heeft de kritiek op de instructeursopleidingen serieus genomen en één van de criticasters aangenomen om de boel te hervormen. Marion Schreuder, oud-Deurne docent, is enthousiast aan de slag gegaan en er is brede steun voor het plan dat zij nu uitwerkt. Dat lijkt overigens best veel op de ORUN-opleidingen die we pakweg tien jaar geleden hadden. “De omstandigheden zijn iets anders en de paarden zijn beter, maar in de basis verandert paardrijden niet.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook