Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Global Tour trapt af in Mexico

De aftrap van een nieuw seizoen in de Global Champions Tour is gegeven. De eerste van zeventien wedstrijden verspreid over drie continenten met dit jaar nog meer ruiters én nog meer prijzengeld. Een nieuwigheid bovendien: de play-off van 13 tot 16 december in het Tsjechische Praag. Daar is straks nog eens twaalf miljoen euro te verdelen onder de toppers. 

Nieuws was er in Mexico direct in de eerste manche al. Ursula XII (v. Ahorn) van Scott Brash is aan een laatste seizoen bezig en de Brit zelf gaat op jacht naar een derde eindzege in deze prestigieuze springcompetitie. Gregory Wathelet mocht in Mexico meteen langs in de mobiele veterinaire kliniek, want Iron Man van de Padenborre (v. Darco) blesseerde zichzelf in zijn box. Een streep door de rekening voor de Belg die eind vorig jaar al afscheid moest nemen van Forlap HDC (v. Querlybet Hero) toen die z’n voorbeen brak tijdens het longeren. Verder lezen over de Global Champions Tour kan nu al online.

Cees Roozemond: ‘Geef vooral je mening, maar wel met respect’

Van Rotterdam via Venezuela en het Koninklijk Friesch Paardenstamboek komt voormalig ondernemer Cees Roozemond (58) nu uit bij de KNHS. De verwachtingen van deze kersverse nieuwe voorzitter zijn hooggespannen, vooral omdat hij bij het KFPS heeft laten zien dat hij een vereniging in onrust weer op het juiste pad kan brengen. Paardenkrant-Horses.nl ging bij hem op de koffie voor een eerste kennismaking.

Marian van Bommel terug van weggeweest

Tot acht jaar geleden reed Marian van Bommel met meerdere paarden in de Lichte Tour. Daarna werd het stil rond de amazone maar sinds kort heeft ze met Emaro M (v. Johnson) en Dance Valley M (v. Spielberg) weer troeven voor de Subtop. Afgelopen vrijdag in De Mortel liet de amazone met een eerste (68%) en tweede (66,29%) plaats in het ZZ-Zwaar zien de kunst niet verleerd te zijn.

Cartani: ondergewaardeerde prestatievererver uit topmoeder

De zeventienjarige Cartani (v. Carthago) is één van de hengsten die uit een legendarische merrie komt. Zijn moeder Taggi was vijf keer geplaatst in de Grote Prijs van Aken en won in Den Haag twee WK-medailles. Zo’n moeder zorgde in eerste instantie voor volle dekboeken, maar de laatste jaren dekte Cartani bijna niks meer in Duitsland. Zo weinig dat Frédéric Neyrath hem naar Frankrijk kon halen.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook