Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Grootverdiener Coree slaat weer toe

Met twaalf in de barrage moest er flink gestreden worden om de Global Champions Tour hoofdprijs in Shanghai. Niet zo verwonderlijk, want op het spel stond meer dan 200.000 euro voor de winnaar van het hoofdnummer. Die viel in Belgische handen toen Gregory Wathelet zijn Coree naar de winst stuurde. Ben Maher en KWPN-er Explosion W en Daniel Deusser met indoor Sires of the World-winnaar Tobago Z werden op waarde geklopt.

Cornet Obolensky-nakomeling Coree wordt door Wathelet spaarzaam ingezet. Maar als hij hem start, is het wel opvallend vaak raak. In Aken greep het duo dit jaar de hoofdprijs van 330.000 euro. En in december won het duo 180.000 Zwitserse franken door de vijfsterren Grand Prix van Genève te winnen. Daarna snelden ze in Mexico City naar een achtste plek in het 1,55 m om in Miami zesde te worden in de hoog gedoteerde Global Champions Tour. Verder lezen over de Global Champions Tour in Shanghai kan nu al online.

Spoor terug: Eddie Blue

Haast uit het niets leken ze op te doemen in de Wereldbekerfinale: Amerikaan Devin Ryan en de in Nederland gefokte Eddie Blue (v. VDL Zirocco Blue NOP). Parijs keek uit naar McLain Ward, Steve Guerdat en Kevin Staut. Maar het waren Beezie Madden en de voor velen onbekende Devin Ryan die een hoofdrol opeisten. En dat terwijl de pas negenjarige, als Ed Hardy bij J. Honcoop uit Chaam geboren, Eddie Blue amper indoorervaring had voor de Wereldbekerfinale.

1995: ‘Hippietijd’ bij het KWPN

In de serie ‘Uit de oude doos’ duikt De Paardenkrant in haar eigen archieven. Wat waren de opvallendste zaken in een jaar? Waar werd over gesproken? Wat hield de paardenwereld bezig? In 1995: de ‘hippietijd’ bij het KWPN en de eerste Pavo Cup, Nederlandse- en Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden.

Johan Hamminga: ‘Alleen het beste is goed genoeg’

Drie tuigpaardhengsten haalden afgelopen zaterdag de eindstreep van het in principe vijftig dagen durende verrichtingsonderzoek van het KWPN. De zesjarige Hubert VDM (v. Cizandro) werd eerder na zijn verkorte onderzoek al ingeschreven. “We hebben een kleine populatie en dan is het nog belangrijker om te zeggen: alleen het beste is goed genoeg”, aldus juryvoorzitter Johan Hamminga, die duidelijk content was met het nieuw ingeschreven drietal.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook