Ga naar hoofdinhoud

Deze week in de Paardenkrant… KWPN-commissies strooien met dekbrevetten

Daily Diamond foto: Jacky van Tartwijk
De Paardenkrant en Horses.nl gaan als één merk de toekomst tegemoet. Onder het motto ‘samen sterk’ wordt de abonnee van de Paardenkrant onderdeel van het totale merk [email protected] Iedere woensdag blijft de bekende krant op de mat vallen, maar online wordt het volledige blad al op dinsdagavond via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

KWPN-commissies strooien met dekbrevetten

Niet minder dan 21 hengsten ontvingen afgelopen zaterdag van de KWPN-hengstenkeuringscommissie hun dekbrevetten. Over de toppers viel niet te twisten, dat waren zonder meer fijne hengsten die zeker wat aan de KWPN-fokkerij kunnen toevoegen. Van de iets minder hoogvliegende hengsten mag een vraagteken gezet worden bij de foktechnische waarde.

De Paardenkrant schenkt deze week uitgebreid aandacht (in woord en beeld) aan het afgelopen KWPN verrichtingsonderzoek

Verzet tegen nieuwe tarievenstructuur KNHS

De door de KNHS-Ledenraad vastgestelde wijzigingen in de tarievenstructuur deden vorige week veel stof opwaaien.In een reactie op het tumult zegt de KNHS dat de totale contributieopbrengst in 2016 zelfs af zal nemen en dat een gemiddeld lid minder gaat betalen dan voorheen. “We gaan als KNHS voor een grote mate van flexibiliteit voor de paardensporters”, reageert John Bierling, algemeen directeur van de KNHS. “De nieuwe startpas is bovendien 12 maanden geldig vanaf de aanvang en de keuze is veel gemakkelijker te maken. Vergis je niet, dit is een enorme vooruitgang voor onze leden. Gebleken is daarnaast dat de meeste startpashouders er financieel op vooruitgaan.”

Heren maken Luciana Diniz het hof

De strijd tussen de drie hoofdrolspelers van het afgelopen Global Champions Tour-seizoen bereikte in Doha een passend hoogtepunt. Met overwinningen in Miami, Monaco en Estoril had Scott Brash een numerieke voorsprong opgebouwd op Luciana Diniz die dit seizoen voor het eerst vooraan stond in Wenen en Madrid. In het algemeen klassement hadden beide kemphanen hun eigen doelen om voor te strijden. Met in hun schaduw de Zweed Rolf-Göran Bengtsson, vorig jaar dagwinnaar in Doha, was de spanning op voorhand om te snijden.

Buriël KH verplettert concurrentie opnieuw

Twee weken geleden maakten de Zweedse Juliette Ramel en de Nederlands gefokte Buriël KH hun verpletterende Grand Prix debuut in Ermelo, en afgelopen zondag waren zij op de kadervormingswedstrijd in Vorden wederom niet te kloppen. De machtige Osmium-zoon toonde een weergaloze aanleg voor de zwaardere oefeningen. Ogenschijnlijk met twee vingers in de neus doorliep hij zijn piaffe-passagetour en maakte hij indruk met zijn zijgangen. Met een score van 75,23% was de tweede overwinning een feit voor deze talentvolle combinatie.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.

Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook