Ga naar hoofdinhoud

Deze week… ‘Kansenbeleid’ KWPN leidt tot 32 nieuwe springhengsten

De KWPN hengstenkeuringscommissie gaf dit jaar aan maar liefst 32 springhengsten een dekbrevet. Wat zit erachter dit beleid en wat vinden fokkers en hengstenhouders hiervan? De Paardenkrant vroeg commissievoorzitter Cor Loeffen, hengstenhouder Lauw van Vliet en fokker Peter Rinkes om hun mening. Jan Schuil, de fokker van Totilas, komt aan het woord in de Kettingbrief en verder doet de Paardenkrant deze week onder meer uitgebreid verslag van de hengstenkeuring in Oldenburg, de German Masters in Stuttgart en de eerste Subtopselecties.

Woensdag valt de krant op de mat, maar online wordt het volledige blad al op dinsdagavond via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Johnson-kinderen succesvol in eerste Subtopselectie

De eerste selecties voor de indoorkampioenschappen Subtop werden afgelopen weekend op drie verschillende plekken – Liempde, Bronneger en Delft – in het land verreden. KWPN-hengst Johnson (v. Jazz) scoorde zondag in Liempde opvallend goed met zijn nafok. In maar liefst drie van de vier rubrieken zegevierde een nazaat van deze Grand Prix-hengst, die zelf recent werd vastgelegd door de stichting N.O.P. Uitschieter van de dag was Dion Johnson DVB, die onder Marlies van Baalen naar 76,58% liep.

Christian Ahlmann in rollercoaster van emoties

“Ja, het zijn een paar moeilijke weken geweest”, vertelt Christian Ahlmann over de tijd waarin zijn schoonvader Leon Melchior kwam te overlijden. “Maar de tijd blijft niet stilstaan en je moet vooruit. Judy-Ann en ik hebben samen besloten om toch naar het concours in Stuttgart te gaan. Om de gedachten te verzetten.” Professioneel als de springruiter is, zette hij deelname om in winst.

Oldenburg zet in op aantrekkelijke modellen en soepele bewegingen

Een collectie mooie, donkerbruine, lang gelijnde hengsten die met souplesse en veel voorbeentechniek bewegen. Dat is de nieuwe jaargang dressuurhengsten van het Oldenburger Verband in een notendop. De koning van deze aantrekkelijke, maar niet altijd even functionele groep hengsten was een zoon van Benicio. Een groep van investeerders rond Gestüt Famos en de Belgische HC Stables, waarvoor Anna Sophie Fiebelkorn de paarden rijdt, werd in de veiling voor 500.000 euro eigenaar van deze prachtige kampioenshengst.

Trakehners kunnen voor toekomst weleens van ‘levensbelang’ zijn

De Kettingbrief is deze week in handen van Jan Schuil, de fokker van Totilas. Hij schrijft onder meer“Het Trakehner stamboek is een gesloten stamboek. Alle andere stamboeken gaan erg veel op elkaar lijken en vormen eigenlijk één groot Europees stamboek met allemaal hetzelfde bloed. De Trakehners kunnen voor de toekomst weleens van ‘levensbelang’ zijn voor het leveren van vers bloed.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.

Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »

Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook