Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Kleine beloftevolle groep dressuurhengsten in VO

De groep van uiteindelijk vijftien dressuurhengsten voor het KWPN-voorjaarsverrichtingsonderzoek is niet groot na de aanlevering afgelopen maandag, maar het lijkt zeker wel een goede collectie te kunnen worden. Meerdere hengsten maakten een zeer goede indruk. Een aantal lijkt potentie te hebben en gaf een bovengemiddelde presentatie.

Dat stemde de hengstenkeuringscommissie heel tevreden. “Er zaten verschillende heel goede paarden tussen. Hengsten die nog maar net onder het zadel zijn en dan al zo bergop lopen met een goede manier van bewegen. Dan denk ik dat we dik tevreden kunnen zijn. Op een paar na toonden ze zich heel trainbaar en we hebben geen gekke dingen gezien”, aldus commissievoorzitter Bert Rutten. Verder lezen over de aanlevering van de dressuurhengsten voor het verrichtingsonderzoek kan nu al online.

Het spoor terug: Gancia de Muze

Er zijn zo van die paarden die de tegenstand angst inboezemen wanneer ze het barragestrijdperk betreden. Hickstead (v. Hamlet) was zo’n paard, Shutterfly (v. Silvio I) ook. Gancia de Muze is nog niet op dat niveau, maar na haar ophefmakende overwinning in de Rolex GP van ‘s Hertogenbosch lijkt de vinnige merrie stilaan op weg om in de voetsporen te treden van beide legendes. Toch stond het niet altijd in de sterren geschreven dat de dochter van Malito de Rêve de top zou bereiken. Hoog tijd dus voor Paardenkrant-Horses.nl om op zoek te gaan naar de wortels van het succes.

Micky Schelstraete houdt Sco nog even van pensioen

De zestienjarige Elin’s Noncisdador verkeert in de vorm van zijn leven. Met hem maakte Micky Schelstraete haar favorietenrol met verve waar. De combinatie won zaterdag met overmacht de KNHS-indoortitel bij de pony’s klasse Z2 cat. D/E. “Winnen verveelt nooit”, lacht de dertienjarige amazone die onlangs in Lier op een internationale wedstrijd een hattrick scoorde en vorige week bij de paarden de M2-titel wegkaapte.

Gespot op Live Oak International: Koos de Ronde

Bijna undercover met een bodywarmer aan met achterop grote letters USA, zonnebril op en een
Amerikaans accent, maar wie goed kijkt spot in Ocala een Nederlands vlaggetje op zijn petje. Vierspan
menner Koos de Ronde was afgelopen weekend als trainer aanwezig op Live Oak International, het grootste men- en springconcours van Amerika en tevens nationaal menkampioenschap op het imposante 2.000 hectare tellende terrein van de familie van topmenner Chester Weber. De meervoudig medaillewinnaar uit Zwartewaal is veelgevraagd in Amerika.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Deze week… Kleine beloftevolle groep dressuurhengsten in VO

  • Pim Koudijs

    Met plezier het bericht over aanlevering dressuur hengsten voor het vo gelezen. Ben benieuwd hoeveel van deze talenten zonder kleerscheuren de eindstreep halen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook