Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Alwin meest succesvol bij debuterende vaderpaarden

Op de 1e bezichtiging van het KFPS maakte de nafok van Alwin veel indruk. Hij debuteerde sterk als vaderpaard. Ook in deze editie een verslag van de eerste dag van de KWPN 1e bezichtiging, een interview met fokker Fred Vlaar en een reportage over de Selevia Hoeve. In een bericht over Auction4Good valt te lezen dat deze veiling niet geheel rimpelloos verliep. Zo stond veilingtopper Rankrado de volgende dag weer gewoon bij ruiter Arthur Verbroekken op stal. Paul Schockemöhle schreef de Kettingbrief.

Woensdag valt de krant op de mat, maar online wordt het volledige blad al op dinsdagavond via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Complete springhengsten geven keuringscommissie hoop

Cor Loeffen, Hester Klompmaker en Wout-Jan van der Schans konden zich afgelopen maandag op de eerste dag van de KWPN Hengstenkeuring gelukkig prijzen met een aantal complete hengsten uit de wat wisselende collectie. “Het is heel prettig dat er een x-aantal hengsten was dat zowel qua exterieur, vrijspringen als afstamming positief opviel”, stelt voorzitter Loeffen. “We zijn tevreden met deze start en zouden er direct voor tekenen als we alle dagen een dergelijk aantal hengsten kunnen uitnodigen voor Den Bosch. Op het straatje zijn we zowel qua fundament als bovenlijnen weinig eigenaardigheden tegengekomen, maar de maat was doorgaans wat wisselend. We hebben nu aan best een aantal hengsten de kans gegeven met een stokmaat van rond de 1,62 m. Dat is helemaal niet erg, maar die groep moet niet gaan overheersen.”

Selevia Hoeve: veelzijdige parel in de polder

Grand Prix-ruiters Laurens van Lieren, Dominique Filion en Dinja van Liere hebben hun intrek genomen in het veelzijdige paardenbedrijf de Selevia Hoeve, een nieuw hippisch centrum van wereldformaat. Zakelijke afspraken heeft het drietal niet met elkaar gemaakt. Naast het meekijken bij elkaars trainingen en het vrijblijvend geven van adviezen lijkt het tussen de drie vooral een kwestie van gunnen te zijn: “Als één van ons een klant krijgt laten we met alle plezier ook de paarden van de anderen zien.” Verder wordt niet geschuwd om een paard door een ander te laten rijden als dat goed past. “Dat is best apart in onze dressuursport, die normaal gesproken zo individualistisch is.”

Fred Vlaar boekt uitzonderlijke resultaten met nafok Gicara II

Baton Rouge C, de volle broer van KWPN-hengst Krack C, deed onlangs van zich spreken bij zijn debuut in de Grand Prix. Onder het zadel van de Spaanse dressuurruiter Jordi Domingo Coll behaalde de grote, negenjarige ruin een score van bijna 69%. Fokker en mede-eigenaar Fred Vlaar heeft hoge verwachtingen van het duo. Hij weet als geen ander dat Beaujolais-dochter Gicara II, de moeder van Krack C en Baton Rouge C, garant staat voor talentvolle kinderen.

Paul Schockemöhle: ‘De fokkerij is geen gok’

“Een belangrijk feit is dat ik de merrie belangrijker vind dan de hengst. Afgezien daarvan heb ik van elke merrie opgeschreven wat ik van haar vond bij het vrijspringen. Ik ken alle generaties”, schrijft Paul Schockemöhle in de Kettingbrief van deze week. “Als je echt met toplijnen fokt en tophengsten gebruikt, zal niet elk paard even goed zijn, maar je haalt wel een hoog gemiddelde. De fokkerij is geen gok, want dat is te duur.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.

Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »

Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook