Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Schuttert schittert wederom op NK Mierlo

“Het was een bijzondere dag”, vat de Nederlands kampioen de titelstrijd samen. Nadat de eerste manche de kaarten en kansen voor de medaillekandidaten in Mierlo flink opschudde, betrad Frank Schuttert met de negenjarige Beautiful Red (v. Casall) als nummer drie in het tussenklassement de piste voor de beslissende manche. “Ik had dit nooit zien gebeuren. Dat er nog een tweede plaats in zat misschien, maar opnieuw de titel is ongelofelijk.”

De ontknoping van de landstitelstrijd bracht voor Gerben Morsink een onverwacht zilveren medaille, terwijl Ben Schröder optekende voor het brons. Direct na afloop rijst de vraag, welke concoursdeuren gaan er open voor degene die zich in de kijker sprongen? Verder lezen over het NK springen kan nu al online.

Everdale vangt WFFS-klappen op

Voorlopig is er in Nederland één dekhengst waarvan bekend is dat hij drager is van het Warmblood Fragile Foal Syndrome-gen: de populaire KWPN-hengst Everdale van Gertjan van Olst. Voorlopig vangt hij de klappen op. Het KWPN neemt nog geen standpunt in.

Sönke Rothenberger: ‘Cosmo is altijd uitgeslapen’

Na zo’n acht maanden van afwezigheid meldden Sönke Rothenberger en Cosmo (v. Van Gogh) zich dit weekend weer aan het dressuurfront. Met 82,25% verwezen ze in Hagen Isabell Werth en Emilio naar de tweede plaats in de Grand Prix Spécial, nadat Cosmo in de Grand Prix nog iets te gespannen was. “Ja, Cosmo is altijd uitgeslapen, dus dat moet je zelf ook zijn als je erop stapt”, lacht Rothenberger, die ons er wel aan herinnert dat Cosmo pas elf jaar oud en relatief onervaren is. Het doel van de 23-jarige ruiter is duidelijk: de Wereldruiterspelen in Tryon.

Hele opzet van het keuringsrapport herzien

In de vorige aflevering kreeg paardenadvocaat Luc Schelstraete van European Equine Lawyers uit Oisterwijk een kwestie voorgelegd van paardendierenarts Jacques Marée van Paardenkliniek Honselersdijk over langdurige rechtszaken waarbij het keuren van paarden een rol speelt. Deze week legt Luc Schelstraete in de Kettingbrief uit waar de oplossing van het probleem ligt om desbetreffende gerechtelijke procedures veel sneller af te handelen. Daarna vraagt hij meervoudig Olympisch kampioene dressuur Anky van Grunsven voor het vervolg van deze serie.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook