Ga naar hoofdinhoud

Deze week…Tuigpaardendag toont doorzettingsvermogen van fokker en sporter

Vasthoudendheid van de fokker, doorzettingsvermogen van de rijder en uithoudingsvermogen van het paard bepaalde het beeld van de 34ste Nationale Tuigpaardendag in Ermelo. De tienjarige Dendrini (v. Manno) van Michel en Henriette Kooyman uit Arkel betrad in een bloedvorm, scherp gegymnastiseerd als een topsporter, de piste met Henk Hammers waarbij je vanaf de eerste pas kon zien dat zij, ondanks de moordende concurrentie, de topsportmerrie van dit jaar zou worden.

Als driejarige scoorde de merrie 70 punten voor exterieur, 74 voor beweging en 72 voor algemene indruk, maar de fokkers bleven in haar geloven. Een IBOP van 90,5 zorgde ervoor dat in haar (met bloed, zweet en tranen) geïnvesteerd werd, wat resulteerde in een ereklassepaard anno 2018. Verder lezen over de Nationale Tuigpaardendag kan nu al online.

AES wil wat terug doen voor de fokkers

Het is nu ruim vijf jaar geleden dat Kees en Joris van den Oetelaar het roer overnamen van het Britse stamboek AES. Sindsdien is het stamboek flink gegroeid. Tijd om niet alleen maar hengsten aan selectie te onderwerpen in Nederland, maar ook veulens en straks ook merries. “Vooral om wat terug te doen voor de fokkers die dat willen”, aldus Joris van den Oetelaar.

Gemiste kans bij KWPN afstammelingenkeuring

De KWPN afstammelingenkeuring is een prachtige kans voor de hengstenkeuringscommissie om fokkers voor te lichten. Die educatieve waarde werd niet benut door Bert Rutten, wiens besprekingen nauwelijks te onderscheiden waren van elkaar en bleven hangen in algemeenheden. Inclusive, Four Legends KS en For Ferrero lieten mooie collecties zien.

Talentenvisum maakt van droom Wim Cazemier werkelijkheid

Als je iets unieks te bieden hebt, gaan er deuren open in Amerika. Dat ondervond tuigpaardenman Wim Cazemier, toen hij besloot zijn langgekoesterde droom na te jagen. Cazemier woont nu met zijn gezin bijna twee jaar in de staat Indiana en heeft het goed naar zijn zin.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook