Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Tweede Wereldbeker met dank aan Dubbeldam

Op de 45-ste verjaardag van Jeroen Dubbeldam had Beezie Madden iets heel anders te vieren. In Parijs werd zondag haar tweede Wereldbekeroverwinning een feit, nadat de Amerikaanse vijf jaar eerder in Gothenburg de eerste op haar naam had geschreven. In beide gevallen met dank aan Dubbeldam. Zowel de winnaar van 2013 Simon als die van afgelopen weekend, Breitling LS, kwam via Stal De Sjiem onder het zadel van Beezie Madden.

In 2008 was Dubbeldam in gezelschap van Joop van Uytert en een delegatie van het Holsteiner Verband te gast bij Alfonso Romo, de Mexicaanse zakenman en topfokker. Om paarden te kopen of ter opleiding mee te nemen naar Europa. Op stoeterij La Silla werden de tweejarige hengsten getoond in het vrijspringen. Verder lezen over de Wereldbekerfinale kan nu al online.

Spoor terug: Coach

De Con Air-zoon Coach won eind maart de met één miljoen gedoteerde Grote Prijs van Ocala en is volgens de HorseTelex ISV-ranking het beste tienjarige springpaard van dit moment. Zijn huidige amazone Beezie Madden ziet in hem dan ook een toekomstig kampioenschapspaard. Reden genoeg voor Paardenkrant-Horses.nl om de levensloop van Coach eens onder de loep te nemen. Een verhaal dat bol staat van heilig geloof, nulrondjes en verkoopperikelen.

King Pleasure krijgt erkenning bij AES

Drie jaar geleden kocht Marcel Smits uit Nederhemert hengstveulen King Pleasure (v. For Pleasure) op de Prinsjesdag veulenveiling met als doel hem te laten uitgroeien tot een goedgekeurde hengst. Bij het KWPN kwam hij tot en met de tweede bezichtiging, maar bij het AES werd het doel dubbel en dwars gehaald. De goed typische bruine sprong vorige week vrijdag in Schijndel vol overtuiging naar de status Licensed en werd tevens uitgeroepen tot kampioen. “Het maakt mij niet zoveel uit bij welk stamboek ze goedgekeurd worden. Overal geldt: laat ze zich eerst maar bewijzen in de sport”, aldus Smits.

Joy en Jack Daniel’s RSH beste nieuwelingen

Op de Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg presenteerden zich afgelopen zaterdag negentien nieuwelingen, waarvoor veel publiek was toegestroomd. De topgroep van de hengsten en ruinen overklaste de gemiddelde kwaliteit van de merries. Door kracht en macht was het mannelijk geslacht in staat meer show te geven, dan de merries die in het front wat nederig werden. Exterieurkampioene Joy (Eebert x Patijn) zegevierde bij de merries en de winnaar van Ambt Delden Jack Daniel’s RSH (Manno x Patijn) van Marcel Ritsma ging voor de tweede maal als winnaar van het mannelijk geslacht naar huis.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook