Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Voorjaarslichting scoort op ‘zwakke’ onderdelen

Vermogen bij de springhengsten en karakter en stap bij de dressuurhengsten. Juist op die onderdelen – volgens velen niet het sterkst vertegenwoordigd in de Nederlandse fokkerij – scoort de voorjaarslichting van het KWPN. Twaalf springhengsten, zeven dressuurhengsten en een Gelderse (die ook tussen de dressuurpaarden had kunnen lopen) werden ingeschreven.

Alle zeven ingeschreven dressuurhengsten scoren een 8 of hoger op rijdbaarheid en instelling en maar liefst drie hengsten pakten een 9 op de stap. Gemiddeld komt deze lichting van zeven hengsten op 83,43 punten – een van de hoogste gemiddeldes ooit. Verder lezen over het verrichtingsonderzoek kan nu al online.

Lindholm bij meerdere veilingen op zwarte lijst

De naam Dr. Robert Lindholm roept bij een aantal mensen in Europa nare associaties op. De Amerikaan die zich uitgeeft als de steenrijke sponsor van Laura Graves kocht op onder andere de SELL Veulenveiling, de veiling van Gertjan van Olst en dit voorjaar op de EDS meerdere veulens en paarden. Maar betalen, ho maar.

Aniek Diks: ‘Als een snotneus tussen de wereldruiters’

De top tien van de Grand Prix van Valkenswaard leek afgelopen weekend de top tien van de wereldranglijst wel. Gregory Wathlet, Bertram Allen en Pieter Devos kleurden het podium. En samen met onder meer Ben Maher, Denis Lynch en Lorenzo de Luca namen zij het in de barrage van het hoofdnummer op tegen Aniek Diks. De Nederlandse verrassing in de jump-off hield met haar Winston Jumper R gelijke tred met de wereldtop. En stond na afloop met een dubbele nulrit breed lachend tussen de vijfsterren elite in de eindschikking.

Emmelie Scholtens sterk met Apache en Desperado

Keiharde regen, windvlagen, paraplu’s, pony’s en springruiters in zicht. Het deerde hem niets: KWPN-hengst Apache (v. UB40) liep tijdens de FEI Nations Cup in het Deense Uggerhalne onverstoorbaar door. “Ik kan nu echt op hem vertrouwen”, liet zijn amazone Emmelie Scholtens weten. Ze zette met de tweede en derde plaats – 73,87% in de Grand Prix en 74,74% in de Spécial – het beste Nederlandse resultaat neer.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook