Ga naar hoofdinhoud

Vitalis en Ibiza leveren kampioensveulens Oldenburg

Hengstveulen Vitalis x Stedinger Foto: Oldenburger Verband

Op het Oldenburger paardencentrum in Vechta kwamen kwamen afgelopen weekend zo'n 160 spring- en dressuurveulens in de ring voor het tweede Vechtaer Fohlenchampionat.  Vitalis  tekende voor het vaderschap voor de kampioen bij de hengstveulens en Ibiza leverde de kampioen bij de merrieveulens en de nummer twee bij de hengsten.

Er werd in vier ringen gestreden om de kampioenstitels en bij de springveulens was zowel het hengst- als het merrieveulen een nakomeling van Diamant de Quidam. De zoon van Diamant de Semilly werd in 2015 goedgekeurd voor het Oldenburger International en was kampioen van zijn jaargang. In 2018 werd de inmiddels vijfjarige hengst ook goedgekeurd voor het Hannoveraner Verband.

Springveulens

De kampioen bij de hengstveulens springen werd gefokt uit de Contender I-dochter Wonka. Deze merrie is een volle zus van de NRPS-goedgekeurde hengst Camelot, die het bij het KWPN schopte tot de tweede bezichtiging. De kampioen bij de merrieveulens springen werd gefokt uit Chin Chin-dochter Lolita D.

Ibiza

Vitalis  leverde het kampioensveulen bij de hengsten. Het kampioensveulen werd gefokt uit de Stedinger-dochter Charisma. De bij Oldenburg en Hannover goedgekeurde KWPN-hengst Ibiza leverde de winnaar bij de merrieveulens dressuur en ook de nummer twee bij de hengsten. Het kampioensmerrietje werd gefokt uit Silber Fuerstin (v. Fuerstenball), die een halfzus is van de goedgekeurde Floricello (v. Florencio).

Uitslagen

Hengstveulens dressuur
1. Vitalis x Stedinger
2. Ibiza x  San Amour I
3. Finest x Ron William

Dressuurveulens dressuur
1. Ibiza x Fürstenball
2. De Niro x Sandro Hit
3. Dream Boy x Zack

Hengstveulens springen
1. Diamant de Quidam x Contender I
2. Conthargos x Mylord Carthago
3. Emerald x Balou du Rouet

Merrieveulens dressuur
1. Diamant de Quidam x Chin Chin
2. Conthargos x Landjonker
3. Twilight x Stakkato

 

Bron: Oldenburger Verband

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook