Ga naar hoofdinhoud

Diamant de Semilly dankt eerste plek WBFSH-ranking aan kwantiteit

Exclusief
Diamant de Semilly met Eric Levallios in 2006 CHIO Aken
De WBFSH-ranking voor springhengsten 2016 maakt de zwakte van de berekening van de WBFSH duidelijk. Diamant de Semilly staat met 16943 punten aan kop en dankt die plek vooral aan de hoeveelheid nakomelingen die in de sport lopen. Op de gewogen en dynamische ranking (klik hier voor uitleg) van HorseTelex Results komt hij op dit moment niet verder dan plaats 27. 

Diamant de Semilly staat bij de WBFSH voor het tweede jaar aan kop, gevolgd door For Pleasure, die veel meer internationaal goed presterende paarden leverde uit minder dekkingen. Op de dynamische HorseTelex Results-ranking staat For Pleasure dan ook sinds enkele weken aan kop.

Baloubet du Rouet en Cornet Obolensky

Op de HorseTelex Results-ranking is er een tweede plaats voor Baloubet du Rouet, die het bij de WBFSH moet doen met de negende plaats. Zijn zoon Balou du Rouet staat op beide rankings hoog. Bij HorseTelex vierde en op de WBFSH-ranking zevende.

Cornet Obolensky is een van de weinige hengsten die op beide rankings op dezelfde plek staat (plaats 3).

Holsteiner hengsten

Casall, afgelopen weekend nog winnaar van de Longines Global Champions Tour en succesvol als vader op de Holsteiner keuring, staat bij de WBFSH-ranking vierde en mag zich op de HorseTelex-ranking als zevende opstellen.

Zijn Holsteiner collega’s Colman en Cardento VDL staan op de dynamische HorseTelex ranking op dit moment boven hem, terwijl ze het bij de WBFSH als 34ste en 10e geplaatst staan.

Kannan

De door Wobbe Kramer gefokte Kannan zakte op de WBFSH-ranking van de tweede naar de vijfde plaats. Op de dynamische HorseTelex-ranking staat hij achtste. In 2014 voerde hij de WBFSH-ranking aan.

Klik hier voor de WBFSH-ranking. 

Klik hier voor de dynamische HorseTelex Results-ranking. 

Klik hier voor meer uitleg over de HorseTelex rankings.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook